900 játékot próbálhat ki a Steam nyári fesztiválján

2020.06.17. 10:10

Az első Steam Game Festival a Game Awards alatt indult, és több bejelentett játékot lehetett kipróbálni a Steamen. A kedden indult nyári fesztivál már a sokadik hasonló esemény, és június 22-ig 900 (leginkább) indie játék demóját lehet kipróbálni, természetesen teljesen ingyen.

Gyakorlatilag mindenki találhat kedvére való játékot, akár kategóriánként is lehet válogatni. Az esemény egy remek lehetőséget biztosít a kisebb stúdiók számára, amik a nagy konferenciák elmaradása miatt nem tudták volna ilyen mértékben reklámozni a játékaikat.

Bár a 900 egy jó nagy szám, nem valószínű, hogy valakinek lenne ideje mindet végigjátszani egy hét alatt. Ha mégis sikerül, akkor gratulálunk!

Nem könnyű választani a rengeteg lehetőség közül, de azt tudom, hogy én ki fogom próbálni a Genesis Noirt, ami már a tavalyi E3-on is szerepelt, és ami szerint az ősrobbanás lényegében egy szerelmi háromszögének, és egy pisztolylövésnek az eredménye. Ki lehet próbálni a tegnap megjelent, és egyelőre nagyon népszerű Desperados 3-at, ahogy az év végén érkező Everspace 2 demóját is.

A nyári fesztiválban nemcsak demókat lehet kipróbálni, hanem bele lehet nézni élő közvetítésekbe, interjúkba is. A beosztást a Steam Game Fest Summer Edition oldalán megtalálhatja. Ha valaki valamilyen hosszabb távú megoldásra vágyik, valószínűleg nem kell sokat várnia, hiszen lassan jönnie kéne a nyári nagy leárazásnak.