Bezár a Microsoft Mixer videós platform

2020.06.23. 09:07

A Microsoft július 22-én bezárja a Mixer nevű streamingszolgáltatását, amellyel a Twitch és a Youtube riválisává szeretett volna válni. Hatalmas online sztárokat is kifizetett a cég, hogy csak nála közvetítsék élőben a játékmeneteiket, például Ninját és Shroudot, akik most szabadon távozhatnak. Alighanem vissza a Twitchre.

Egyébként a Facebook Gaming szolgáltatást javasolják a videós partnereiknek, az oda történő átköltözést próbálják majd minél gördülékenyebbé tenni. A döntést azzal indokolta a Microsoft, hogy nem tudták elérni a várt nézőszámot, nem érték utol a nagyokat. A platform valószínűleg az alkotókat, előadókat is visszafogta, és nagyobb nézőszámot érnek majd el a Facebook Gaminggel vagy más szolgáltatással. Azokat a nézőket is kárpótolják, akik feliratkoztak csatornákra, egyenleggel vagy Mixer Pro előfizetéssel rendelkeztek, ők Xbox ajándékkártyákat kapnak.

Persze a Microsoft sem száll ki az egész bizniszből, éppen ellenkezőleg, ez a lépés is az xCloud játékstreamelő szolgáltatás bevezetését készíti elő. Az xCloud szolgáltatás arra való, hogy a videojátékokat, amiket egyébként Xbox konzolra adnak ki, a felhőben futtatva tudjuk játszani. Így nem kell, hogy legyen egy konzolunk, elég egy kontroller, hiszen a processzor és a grafikus gyorsító a felhőben, egy szerverteremben dolgozik, mi csak a képet kapjuk meg.

A redmondi cég azon dolgozik, hogy akik a Facebook Gaming egyik műsorát nézik, amint egy gamer sztár játszik, egyetlen gombnyomással tudjanak azonnal egy saját játékmenetet kezdeni – amennyiben van már xCloud előfizetésük hozzá. 

(The Verge)  • Tippek
  • Bankszámla