A Discord begyűjtött 100 millió dollárt, hogy eltávolodjon a videójátékoktól

2020.07.02. 10:43

Új befektetőket talált a Discord, akik 100 millió dollárral támogatják az online kommunikációs platformot – írja a Gamesindustry.biz. Bár a Discord eredetileg játékosoknak készült, akik így kényelmesen kommunikálhattak hívásokban vagy közös szervereken, a járvány miatt sok olyan ember is elkezdte használni, akik nem érdekeltek ebben a szubkultúrában. A vállalat vezetése emiatt egy arculatváltás mellett döntött, hogy a platform csábítóbb legyen azok számára is, akik például nem tudják, mi fán terem egy LEEEEEROOOOY JEEEENKIIIIIINS.

A nyitás egyik eleme az volt, hogy egy ideje elkezdték kivonni a betöltés közbeni játékokra utaló szövegeket, és megpróbálták általánosabb, barátságosabb üzenetekkel pótolni azokat. Ezen kívül létrehoztak közösségspecifikus szervermintákat is, hogy könnyebb legyen összerakni egy saját szobát egy online könyvklubhoz vagy egy családi beszélgetéshez.

A 100 millió dolláros befektetésről egy blogposztban tájékoztatták a felhasználókat, és a Forbes szerint a támogatás 2,05 milliárd dollárról 3,5 milliárd dollárra emelte a cég értékét. A befektetők elvárásai között is szerepel, hogy a Discord tágítsa a közönségét.

Belátták, hogy a platform az évek során hiába nőtte ki a játékos közösséget, a fejlesztők nem tartottak lépést ezzel a változással. Bár sikerült kirugdosni az alt-right sejtek nagy részét (a 2015-ös charlottsville-i tüntetést is a Discordon szervezték), a  platform a mai napig küzd hasonló csoportokkal – néhányban gyerekpornót osztanak meg.

A Forbes szerint (a járvány hatására) a Discord idén akár 120 millió dolláros bevételre is szert tehet, ami nagy ugrás lenne a tavalyi 90 millióshoz képest.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM