Az ingyenes PUBG több pénzt hozott, mint a Bosszúállók: Végjáték

2020.07.07. 12:35

Már 3 milliárd dolláros (941 milliárd forintos) bevételt gyűjtött össze a PUBG ingyenes mobilverziója – írja a Gamespot. Ezzel lekörözték az eddig legtöbb bevélt hozó film, a Bosszúállók: Végjáték mozis jegybevételét. Mivel a játék ingyen letölthető, a pénz mikrotranzakciókból folyt be, amik megugrottak a karantén alatt.

A Sensor Tower elemzése szerint az elmúlt hét hónapban sikerült megduplázni a bevételt, amibe beletartoznak a játék nyugati verziójából (a PUBG Mobile-ból) és a kínai verzióból, a Game For Peace-ből beérkező vásárlások. Az idei 1,3 milliárd dolláros bevételből a fejlesztő kínai Tencent csak márciusban 270 milliót zsebelt be – eddig ez volt a játék legjobb hónapja.

A Game For Peace a játék legnépszerűbb verziója, a kínaiak költenek a legtöbbet a játékra. Már összesen 1,6 milliárd dollárt költöttek el a játékosok, így az összbevétel 52 százaléka Kínából származik. Ezt az USA és Japán követi.

Pénz szempontjából az iOS a népszerűbb platform, innen jön a mikrotranzakciók 79 százaléka, pedig a letöltők 65 százaléka Androidon játszik.

A világon ez az egyik legjobban jövedelmező mobiljáték. Az év első felében 1,2 milliárd dollárt költöttek rá, míg például a Garena Free Fire-re 300 milliót, a Knives Out battle royale-ra 260 milliót, a Call of Duty: Mobile-ra pedig 220 milliót.  • Hírek
  • Személyi kölcsön