Két pajzzsal is püfölhetjük majd az ellent az Assassin's Creed Valhallában

2020.07.12. 22:38

A járvány miatt elmaradtak a videójáték-ipar nagy eseményei és bemutatói, így a kiadóknak gyorsan kellett alkalmazkodniuk a helyzethez. Egy ideje ez már bevett szokás, hogy a bemutatók alatt kedveskednek valamivel a nézőknek, és vasárnap az Ubisoft is így tett. Egy rövid előjáték után (ami alatt néhány stream és lelkesítő videó futott) el is indult a műsor, méghozzá a Watch Dogs: Legion-nel.

A legfontosabb, hogy már tudjuk, hogy október 29-én jön ki.

Az Ubisoft a játék első bemutatója óta azt hangsúlyozza, hogy gyakorlatilag bárkit be lehet majd sorozni az ellenállásba (ki ne emlékezne hekkermamára?), és a vasárnapi trailer is erre épült. Láthattuk, hogy különböző küldetéseket hogyan oldana meg például egy építőmunkás, egy hekker, egy alkoholista brit vagy egy hivatásos bérgyilkos.

A Watch Dogs-ot kisebb bejelentések követték: a Brawlhalla nemsokára kijön iOS-re és Androidra is, a Ghost Reckon: Breakpontba behozzák az AI csapattársakat, akik a magányos játékosokat segítik, és a Trials: Risingban hamarosan megjelenik az eddigi leghosszabb pálya (ingyen).

A nagy játékok bemutatói izgalmasabbak voltak: a Hyper Scape, az Ubisoft battle royale játéka vasárnaptól ingyen nyílt bétában játszható, bár egyelőre csak PC-n. A játék sztori-traileréből kiderült, hogy 2054-re az emberek szívesebben töltik az idejüket egy virtuális világban, a Ready Player One Oasisére kísértetiesen emlékeztető Hyper Scape-ben, abban pedig a Crown Rush battle royale a favorit. A trailer alapján valaki meghekkelte a játékot, e rejtély kibogozása lehet majd a cél (azon kívül, hogy a többi 99 játékos előbb essen ki, mint mi).

Assassin's Creed Valhalla és Gus

Az esemény fénypontja egyértelműen az Assassin's Creed Valhalla játékmenet-bemutatója volt. A játékosok bármelyik part menti települést lerohanhatják majd, és jó viking módjára kifoszthatják és felgyújthatják. A készítők célja ennek ellenére az volt, hogy bemutassák, hogy a vikingek valójában nem vérszomjas barbárok, hanem földművesek, akiket elcsábítottak a zöld brit lankák, így a fosztogatások során begyűjtött javakból szépítgethetjük a saját falunkat.

A csaták hasonlóak lesznek az Originsben és az Odyssey-ben megszokottakhoz, ám a Valhallában már bármilyen egykezes fegyverből használhatunk egyszerre kettőt, így akár két pajzzsal is pofozhatjuk majd az ellenfeleket. Az összecsapások során mind a játékos, mind az ellenfelek használhatnak majd néhány, a környéken heverő tárgyat, a trailerben például egy benga katona egy hullát vágott a főszereplőhöz.

A játék november 17-én érkezik, és az Xbox Smart Delivery rendszere miatt ha valaki Xbox One-ra venné meg, akkor az új generáció megjelenésével ingyen megkapja a konzoljának megfelelő verziót.

Tehát ha megveszi a Series X-et, akkor nem kell újra megvennie a játékot. Az Ubisoft több játékával is hasonló lesz a helyzet.

Pénteken a hongkongi PS Store-on megjelent a Far Cry 6 egy 2021 február 18-ai megjelenési dátummal és Giancarlo Esposito-val (Gus a Breaking Badből) a főgonosz szerepében. Ezt az Ubisoft még aznap megerősítette, és a vasárnap bemutattak egy sztori-trailert, amiben Antón Castillo, azaz El Presidente egy gránát segítségével bevezeti örökösét az uralkodás finom részleteibe. A játékos egy lázadó Dani Rojas bőrébe bújva (a játékos választhat majd, hogy férfivel vagy nővel akar lenni, mint az AC Valhallában) igyekszik majd megdönteni a rendszert.  • Hírek
  • Csok