Szexuális zaklatás miatt vezetőknek kellett távozniuk az Ubisoftnál

2020.07.12. 16:45

Távozik az Ubisoft kreatív igazgatója, és több vezető pozícióban lévő munkatárs, a cég pedig zéró toleranciát hirdetett a vállalaton belüli zaklatásra a vasárnapi közleményük szerint.

Idén júniusban több olyan vallomás is megjelent az interneten, ami az Ubisoftot egy olyan munkahelynek írják le, ahol a vezetők többször visszaélnek a hatalmukkal. Konkrét esetek voltak például azok, hogy egy kreatív igazgató megnyalta egy beosztottja arcát egy vállalati bulin, illetve az, hogy egy középvezető orális szexet követelt egy munkatársától. A cég a vádak után belső vizsgálatot indított, aminek az eredménye az lett, hogy azonnali hatállyal távozik a fejlesztőbirodalom kreatív igazgatója, Serge Hascoet. Ugyancsak távozott a 18 ezer embert foglalkoztató cég kanadai ágának vezetője, Yannis Mallat, illetve az Ubisoft HR-igazgatója, Cecile Cornet is.

Az Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot a közleményben elmondta, hogy a cég elbukott abban, hogy egy biztonságos és inkluzív munkahelyet teremtsen a beosztottak számára. Guillemot szerint a múltbeli toxikus viselkedések szöges ellentétben vannak azokkal az értékekkel, amikből ő sosem engedett, és ezentúl sem fog.

A nyolcvanas években alapított Ubisoftnál olyan játékok jelentek meg, mint a Prince Of Persia, a Rayman, a Rainbow Six vagy az Assassin's Creed sorozatok különböző epizódja.

(France24)  • Tippek
  • Árfolyam