Egyik legbefolyásosabb vezetőjét rúgta ki a Ubisoft

2020.08.04. 09:47 Módosítva: 2020.08.04. 11:36

A Ubisoft játékkiadó újabb híres vezetőjét bocsátották el, és bár a társaság nem hozta nyilvánosságra a távozás okát, a Business Insider üzleti lap szerint Tommy François szexuális zaklatás vádjai miatt hagyta ott a céget.

Tommy François kreatív szolgáltatásokért felelős alelnökként a Ubisoft legnépszerűbb videójátékainak, köztük az Assassin Creed, a Far Cry és a Tom Clancy's Ghost Reckon számos részének kiadásában vállalt szerepet.

Beszámolók szerint François rendszeresen beszólt a női kollégák kinézetére, kérés nélkül masszírozta a kollégákat, és egyszer állítólag arról is beszámolt a kollégáinak, hogy az előző estéjét végigmaszturbálta.

A Ubisoft munkahelyi kultúrája körül forgó botrány hónapokkal ezelőtt kezdődött, és már több vezető távozott a cégtől. Június közepén Ashraf Ismailt, az Assassin’s Creed Valhalla kreatív vezetőjét bocsátották el, miután a rajongók szexuális zaklatásával vádolták meg, Maxim Béland július elején távozott, a kreatív vezető Serge Hascoët lemondott posztjáról, a HR-vezető Cécile Cornet is kilépett, ahogy Yannis Mallat, a Ubisoft kanadai stúdióinak vezetője is távozott a cégtől.

Yves Guillemot vezérigazgató átfogó reformokat ígért, és nagy erőkkel dolgozik azon, hogy a Ubisoft befogadó környezetet biztosítson az ott dolgozóknak.

Verge