Megjelent az idei év legjobban várt videójátéka, a Cyberpunk 2077

TRAL2399
2020.12.10. 08:40
Az idén háromszor halasztották el a megjelenést, már mémek is készültek belőle, és a fejlesztőket életveszélyesen megfenyegették a legutóbbi halasztás miatt. Sőt, több mint fél évvel korábban készült el a játékhoz a speciális Xbox One X konzol, mint maga a játék – ez is meglehetősen „unortodox” játékipari megoldásnak számít.

Az új és előző generációs konzolokra (PS4, PS5, Xbox One, Xbox One S, Xbox One X, Xbox Series X, Xbox Series S) egyaránt kapható a mai naptól világszerte a Cyberpunk 2077, az The Witcher-sorozatról elhíresült lengyel CD Projekt fejlesztőcsapat új szerepjátéka, amely a William Gibson Neurománc című regénye nyomán, a nyolcvanas évektől rendkívül népszerűvé vált cyberpunk sci-fi univerzumot dolgozza fel.

A belső nézetes akciójátékos, RPG és Grand Theft Auto-elemeket egyaránt ötvöző nyílt világú játékban nem egy Ríviai Geralthoz hasonló fix karaktert irányíthatunk, hanem a klasszikus szerepjátékokhoz hasonlóan mi magunk alakíthatjuk ki a férfi vagy nőnemű hősünket, akinek csupán a fedőneve azonos: V.

A játék megjelenése apropójából a magyar forgalmazó, a Cenega, illetve a Microsoft Magyarország jóvoltából megérkezett szerkesztőségünkbe a Cyberpunk 2077 press kitjét is, amelyben egy kis méretű, színes, kemény fedelű képregény, egy speciális kulcstartó és nyakbavaló, egy Cyberpunk 2077 mintázatú melegítőfelső, egy a játék világban lévő reklámposzter és egy Blue-ray-tok volt. A képeket megosztottuk a cikk alatti galériánkban.

No és természetesen megkaptuk a kódot a játékból is, amelybe azonnal belevetettük magunkat – az első benyomások rendkívül kedvezők. A tesztet PlayStation 4 Pro, Xbox One X, Xbox Series X és Google Stadia verzió alapján is megírom majd – amint fel tudtam végre állni az egyelőre rendkívül addiktív, magába szippantó játék mellől.

(Borítókép: Trenka Attila / Index)