Tízezrével dobálják ki csalókat a Call of Duty Warzone-ból

2021.02.04. 08:06

Az Activision kiadó jelentette be, hogy a játék csalásellenes saját szoftverét nemrég frissítették a gamerek javaslatai nyomán. A cég vezetősége azt sem vette félvállról, hogy több ismert streamer is kritizálta a játékot, amiatt panaszkodva, hogy „hemzseg a csalóktól.”

Mindezeket figyelembe véve egyetlen nap alatt hatvanezer csalót tiltottak ki a Call of Duty Warzone-ból, ami hatalmas mennyiség, főleg annak tekintetében, hogy amióta a játék tavaly márciusban megjelent, ez a szám 300 ezer gamerre rúg. Ezeket a csalókat az Activision saját csalásszűrő rendszere találta meg. Egyéb játékok, mint a Fortnite vagy a Fall Guys, más cégek által készített anti-cheat rendszert használnak, az Activision viszont inkább úgy döntött, hogy cégen belül kifejlesztett rendszert használ.

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy minden játékos számára korrekt és szórakoztató élményt nyújtsunk. Erre a biztonsági, végrehajtási és technológiai csapataink különös hangsúlyt fektetnek

– írta az Activision blogbejegyzésében.

Sorra hagyják ott a top gamerek

A rengeteg csaló akár a játék felett is megkongathatja a vészharangot, hiszen egyre több csúcsjátékos döntött eddig úgy, hogy otthagyja a Call of Duty Warzone-t. Ilyen például a brit Vikkstar (civil nevén Vikram Singh Barn), aki nemrég bejelentette, hogy a csalók miatt fejezi be CoD-os top gamer pályafutását.

Ezt muszáj kijavítani, különben ez lesz a játék halála.

– írta Vikkstar a hétmillió CoD-os rajongójának, hozzátéve, hogy örül az Activision intézkedésének.

Az Activision emellett a Warzone-nál egyéb megelőző intézkedéseket is alkalmazott, többek között:

  • heti biztonsági frissítéseket,
  • javult a játékon belüli jelentés,
  • kétfaktoros hitelesítést vezettek be.

Csalásnak nincs helye! Figyelünk, és nem állunk meg erőfeszítéseinkben

– tette hozzá az Activision katonás közleménye.  • Hírek
  • Lakáshitel