Amerikában történelemóra lett a Red Dead Redemption 2-ből

2021.02.16. 18:34

A Tennessee Egyetem a Rockstar játékát, illetve annak előző részét is egy tanfolyam kiindulópontjaként fogja használni.

Tore Olsson történelemprofesszor döntése szerint a Red Dead Redemption és a Red Dead Redemption 2 lesz a kiindulópont az amerikai történelem 1899 és 1911 közötti szakaszának megértéséhez. Olsson kurzusa a gyarmatosítást, a kapitalizmust, a rasszizmust és az ehhez kötődő aspektusokat tárja fel a 12 páratlan év során, amelyet a két játék is elmesél.

A professzor szerint a Rockstar mindkét játéka „gyakran pontatlan történelmileg”, de felhasználható a történelmi időszakban való tájékozódására és nagyobb viták megkezdésére.

Pár hallgatóval többért

Bár elvileg nem kell gamernek lenniük ahhoz, hogy a hallgatók Olsson Tennessee Egyetemenen megtartott óráin részt vegyenek, de a professzor feltételezi, hogy a jelenlévő tanulók többsége ismeri mindkét Rockstar-játékot. Az unortodox megközelítés, amely szerint a videojátékokat a történelmi elemzések megkezdéséhez használják fel, a tanár reményei szerint bevonzza majd azokat az egyetemistákat is, akik általában nem járnak történelemórákra. 

Volt egyszer egy Vadnyugat

Az első, 1911-ben játszódó Red Dead Redemption még 2010-ben jelent meg Xbox 360-ra és PS3-ra, jelenleg Xbox One/One X/One S/Series X/Series S visszafelé kompatibilitásban 1080p és az erősebb konzolok esetében 4K/HDR-minőségben is játszható. (PlayStation 4-en és 5-ön sajnos csak a 720p-s, ósdi felbontásban játszható a PS Now-rendszeren keresztül a PS3-verzió emulálásával.)

A Red Dead Redemption 2 – amely a Red Dead Redemption előtörténete volt, és 1899-ben játszódott – 2018-ban jelent meg, és hatalmas kritikai és pénzügyi sikert aratott, PS4-re, Xbox One/One X/One S/Series X/Series X konzolokra, PC-re is, Google Stadiara is megjelent. Mindkét játék a vadnyugaton játszódott, és a cowboyok klasszikus korszakának végére röpített minket vissza.  • Hírek
  • Lakáshitel