Ingyenes Mad Max-stílusú akciójáték az Epic Gamesnél

2021.02.22. 13:49

Autós, sivatagos, lövöldözős őrület volt a Rage 2, amelyben a volán mögül, külső nézetben, a járművek hátában, illetve FPS nézetben egyaránt duhajkodhattunk egy posztapokaliptikus, őrült világban. Ez a játék most ingyen beszerezhető, egy másik, kisebb címmel: az Absolute Drift: Zen Editionnel egyetemben az Epic Games Store-on.

Rage 2 (Forrás: Bethesda Games)
Rage 2 (Forrás: Bethesda Games)

A Rage 2 nem váltotta meg a gamervilágot 2019-ben, sőt, a nagy hype-hoz képest kissé csalódás volt a játék. Az előző rész, a Rage egyébként az id Software nagyon hosszan fejlesztett játéka volt, és egyben az utolsó, amelyben még a Doomot fejlesztő legenda, John Carmack is részt vett, mielőtt otthagyta volna az id Software-t. (Azóta a Facebookhoz került, már egy jó pár éve és az Oculus Riften tevékenykedik.) 

Mad Max overdrive

A folytatást már nem az id, hanem az Avalanche Software készítette, és ők sem kezdők a szakmában: a Just Cause-sorozatot, illetve a 2015-ös Mad Maxet is nekik köszönhettük – utóbbi az ikonikus posztapokaliptikus világban játszódott, a jól ismert főszereplővel.

A Rage 2 autós része, illetve univerzuma sok szempontból hasonlít is a Mad Maxre, bár itt egy sokkal érdektelenebb és kevésbé karizmatikus karaktert irányítunk. Aki játszott az előző Rage-dzsel, az talán kicsit csalódni fog, hogy a Rage 2 sztorijának még ahhoz sincs köze, ráadásul még egyszerűbb, mint az id-klasszikus első epizódé. (Pedig annak sem volt valami Philip K. Dick-regény a története.) 

Szerencsére a játékmenet bőségesen kárpótol a történet hiányosságaiért. Bár a felületes szemlélő sok tekintetben talál hasonlóságokat a Far Cry-sorozathoz, a teljes élményben azért sok különbség fellelhető. A Rage 2 a kezdeti küldetés után teljes egészében elengedi a játékos kezét. A játék két fegyvert ad a kezébe és egy járművet, amelyet folyamatosan upgrade-elhet, de minden más téren 

teljes szabadságot kap.

Nincsenek határok, korlátok, ráadásul a játék abban is segít, hogy milyen fontosabb tárgyakat hol talál meg. Csak be kell pattanni a verdádba, és megtalálni.

Nem korszakalkotó cím tehát a Rage 2, de ingyen persze megéri a gamereknek időt szánni rá, kellően látványos és szórakoztató akciójátékkal van dolgunk.

Absolute driftelés

A másik ingyenes Epic Games játék egy felülnézetes kis indie rallye-autóversenyes játék: az Absolute Drift: Zen Edition, amelyben a főszerepet – nem meglepő módon – a driftelés kapja. Még indie-címhez képest is elég minimalista grafikát kapott, szóval ez tényleg az a fajta, amivel egy (vagy egy pár) unalmas délutánt elbohóckodunk, aztán valószínűleg megy az uninstall.

Ingyenesen behúzni azért mindkét játékot érdemes: természetesen Epic Games Store-fiók kell hozzá, ha ilyenje nincs, akkor először azt regisztrálni kell a honlapon

Siessünk vele

Sajnos a Geforce Now nem támogatja a Rage 2-t (az Absolute Driftet viszont igen), szóval egy jobb PC azért nem árt, ha élvezni akarjuk a posztapokaliptikus akciójátékot. Siessünk az aktiválással, mert február 25-ig kaphatjuk csak meg ingyen a két játékot az Epic Game Store-on.  • Hírek
  • Lakáshitel