Meghalt a Grand Theft Auto játékok atyja

2021.03.13. 16:18

Gordon Hall, a Rockstar Leeds egyik alapítója, aki olyan legendás játékfranchise-ok fejlesztésében vett részt, mint a Grand Theft Auto és a Red Dead Redemption, 51 éves korában elhunyt.

EwNN2fvU8AAMB44

Gordon Hall két legismertebb játéka az először kézi konzolos Nintendo DS-re, majd PSP-re és okostelefonokra is elkészült, zseniális GTA Chinatown Wars, illetve a PSP nyitócíme, a Grand Theft Auto Liberty City Stories.

Hall videójáték-fejlesztő karrierje azzal kezdődött, hogy 1997-ben megalapította a Möbius Entertainment céget, amely különféle Game Boy- és Game Boy Advance-címeket produkált. A Max Payne GameBoy Advance változatán végzett munkája után a Rockstar Games megszerezte a stúdiót, és Rockstar Leeds névre keresztelte át.

Hall alatt a fejlesztő cég más Rockstar-csapatokkal dolgozott együtt olyan címek létrehozásával, mint az említett Grand Theft Auto: Liberty City Stories és a GTA: Chinatown Wars. Hall 2009-ben még a Rockstar San Diegóban dolgozott, ahol hozzájárult a nagyszerű westernjáték, a Red Dead Redemption fejlesztéséhez.

2011 és 2013 között egy ideig visszavonult a játékfejlesztéstől, de akkor sem ült a babérjain: egy olyan saját kutatásban vett részt, amely a játékosok pszichológiáját és a mikrotranzakciós stratégiát vizsgálta, aztán visszatért a játékokhoz az Activision Blizzard Mobile kreatív vezetőjeként.

Gordon egyszerűen ragyogó elme volt, nagyszerű volt a közelében lenni, hihetetlenül motiváló és mindig pozitív személyiség volt

– mondta volt kollégája, Martyn Brown, aki jelenleg a Five Aces Publishingnél üzletfejlesztő, régebben pedig a Team17 társalapítója volt.

Sokszor a saját szememmel láttam, ahogy az emberekkel dolgozott, és ahogy motiválta őket, hogy képességeiket maximálisan kiaknázzák, ezáltal pedig hihetetlen sikereket ért el csapatával. Rengeteg időt töltött azzal is, hogy a fiatalokat is segítse és biztassa, különösen a helyi egyetemek hallgatóit

– tette hozzá Brown.

Gordont Hallt a fia, James Hall gyászolja.  • Bérelnék
  • Bankszámla