Láthatóvá teszi a játékosok IP-címét a Marvel's Avengers

2021.06.23. 16:02
Ne streameld a játékod, amíg nem jön a javítás – kéri a fejlesztő.

Nagyon kellemetlen hibát hozott össze a Crystal Dynamics a Marvel's Avengers című játékának legújabb frissítésében PlayStation 5-ön. A program ugyanis nemcsak a játékos nevét és gamertagjét, de az időt és a játékos IP-címét is megjeleníti a kijelzőn, ezzel potenciális veszélynek kitéve bárkit, aki játékát streameli vagy bármilyen részletet megoszt belőle a közösségi platformokon.

A fejlesztők tudnak a hibáról, Twitteren jelezték, hogy már dolgoznak a javításon, és magyar idő szerint szerda délután 17 órakor érkezik a hotfix. Addig arra kérnek minden PS5 tulajt, hogy ne streameljen, és kapcsolja ki a konzol PlayStation Networkre történő automatikus megosztásait.

Valószínűsíthető, hogy belső használatra szánt fejlesztői vagy tesztelői változat került a publikus frissítésbe és ezért fedi fel az IP-címeket a játék.

Azért különösen veszélyes, ha valakinek az IP-címét nyilvánosan megosztják, mert azzal lehetőséget adnak a doxolásra DDOS támadásokkal, amely az összes személyes adat elvesztéséhez, zsaroláshoz és egyéb visszaélésekhez vezethet.

A hatalmas hiba mellett egyébként a frissítéssel együtt új ellenfelet is kaptak a Bosszúállók Monica személyében és megérkezett a Cosmic Cube (Kozmikus Kocka) esemény is.  • Hírek
  • Hírek