Meghalt a kutya, amelyről a Fallout 4 Dogmeatjét mintázták

2021.06.30. 13:00

Elpusztult a németjuhász kutya, River, akiről a fejlesztőstúdió a Fallout 4-ben felbukkanó virtuális játékostársat, Dogmeatet mintázták.

A játék egyik tervezője, Joel Burgess tweetelte a szomorú hírt, hogy a négylábú már az égi vadászmezőkön szaladgál.

Eredetileg nem feltétlenül akartak kutyát a posztapokaliptikus játékba, mivel Dogmeat karaktere csupán négylábú fegyvernek tűnt egészen addig, míg nem találkoztak a stúdióban a River nevű ebbel. Az addigi stúdióba látogató vicsorgó, támadásra kész rendőri és filmes kiképzést kapó, kemény harci ebeknek kinéző németjuhászok után a barátságos kutyában látták meg a potenciált. A stúdió úgy döntött, inkább egy virtuális négylábú társat hoznak létre a játékosoknak.

River végül rengeteg időt töltött a stúdióban a fejlesztőgárdával, ahogy Burgess a Twitteren írta, csupán annyi dolga volt, hogy a játék készítőivel együtt lógjon. A kutya viselkedése alapján mintázták végül a játékbeli Dogmeatet, sőt, a virtuális kutya hangját is River kölcsönözte. Burgess visszaemlékezésében azt írja, kerülni akarták a stock hanganyagot, ezért sajátot rögzítettek.

Arról, hogy River miként dolgozott a stúdióban, 2015-ben egy rövid videót is megosztottak:

Az állat fegyverként történő használatának ötletét is végül elvetette a fejlesztőgárda. „River gyakran előrement séták során, majd megállt és visszanézett, bevárt minket, figyelve arra, hogy minden rendben van-e velünk″ – mesélte Burgess. Ez volt az oka annak, hogy Dogmeat harci AI-ját úgy fejlesztették végül, hogy ne támadjon más karaktereket, hanem csak egy helyben tartsa őket harc közben, illetve a játékost védje.

Dogmeat karaktere végül annyira jól sikerült, hogy a legjobb videojátékos kutya díját is elnyerte. A Fallout 4 fejlesztéséért felelős stúdió teljes értékű tagjaként emlékeznek Riverre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport