Több mint 400 millióért kelt el egy bontatlan Super Mario 64

2021.07.12. 15:39
A Nintendo 64 konzolra kiadott játékkazetta az 1 millió 560 ezer dolláros (több mint 400 millió forint) vételárával magáénak tudhatja a valaha eladott legdrágább videojáték címet.

Mindössze egy hét telt el azóta, hogy egy bontatlan The Legend of Zelda kazettát rekordáron, 870 ezer dollárért adott el a Heritage Auctions. Arról, hogy a százezer dolláros áron induló licit tárgya miért ért ennyit, ebben a cikkben írtunk.

A NES-re kiadott Zelda azonban nem tudhatta magáénak sokáig a legdrágább játék címet, július 11-én vasárnap ugyanis valaki 1 millió 560 ezer dollárt (470 millió forintot) fizetett egy Nintendo 64 konzolra készült, bontatlan, első kiadású Super Mario 64-ért a Heritage-en keresztül.

Az adott játék a Nintendo valaha volt egyik legjobb videojátéka, a cím, ami bevezette a Super Mario sorozatot a 3D-s világba. A játék később újra megjelent a Nintendo DS-re, a Nintendo Wii-re virtuális konzolon, illetve tavaly szeptemberben a Super Mario 3D All-Stars kollekció részeként a Switch-re is.

Az elmúlt egy évben hatalmasat ugrott a bontatlan állapotban megmaradt retró játékok piaca. Pontosan egy éve, 2020 júliusának elején 114 ezer dollárt fizetett valaki egy Super Mario Bros. kazettáért, ami akkor világrekordnak számított. Ezt a Super Mario Bros. 3, majd később ismét az első kiadás döntötte meg 156 és 660 ezer dollárral.

De nem csak a kazetták, hanem a kártyajátékok is hatalmas növekedésnek indultak, az eBay a Pokémon kártyák eladásának megkönnyítése érdekében külön szkennert helyezett el a mobilapplikációban.  • Hírek
  • Személyi kölcsön