Elképesztő indokkal akarták kihagyni May nénit a 2018-as Pókemberből

2021.11.02. 19:21
Nem túlzás kijelenteni, hogy az Insomniac Games által készített, 2018-ban PlayStation 4-re megjelent Marvel’s Spider-Man az egyik legjobb szuperhősös játék, ami a Batman: Arkham-sorozattal vetekszik minőségben. A látványos grafika, az élő-lélegző New Yorki-i helyszínek, az izgalmas játékmenet mellett pedig Peter Parker rendkívül emberközeli ábrázolást kapott. Pókember itt egy olyan fickó, aki még a lakásának bérleti díját is alig bírja kinyögni, és eközben azért is izgulhat, nehogy valamelyik szupergonosz a szeretteit vegye célkeresztbe.

A 2018-as Pókember számos fontos karaktert sorakoztatott fel, nem lehet szó nélkül elmenni Mary Jane Watson mellett, akivel Peter se veled, se nélküled kapcsolatot ápolt, illetve felbukkant Miles Morales is. Az apját elvesztett, tragikus sorsú srác a főhőshöz hasonlóan különleges képességekre tett szert, és ő lett a város fiatalabbik, hálószövő megmentője. Bár nem volt játszható, May néni nélkül ugyancsak elképzelhetetlen lett volna az Insomniac Games videójátéka, rengeteget tett hozzá ugyanis a főszereplő jellemfejlődéséhez.

chrome-capture
Fotó: PlayStation / YouTube

A PlayStation 4-re megjelent képregény-adaptációban Peter Parkernek több mentora volt, ebben a szerepkörben mozgott nemcsak May néni, hanem a később gonosszá vált dr. Otto Octavius is.

A főhős nagynénje ezúttal közelebb állt a Tobey Maguire-filmek ábrázolásához, azaz egy idősebb asszonyként jelent meg, aki egy hajléktalanszállón önkénteskedett. Éppen ez, vagyis May néni kora miatt került nehéz helyzetbe az Insomniac, a fejlesztők ugyanis egy friss nyilatkozat alapján kis híján teljesen kihagyták az ikonikus szereplőt a játékból.

A Marvel's Spider-Man készítésének korai szakaszában az Insomniac komoly dilemma elé került. Elgondolkoztak azon, hogy szeretnék-e, hogy fizikailag is megjelenjen a képernyőn May néni. A fejlesztők azzal magyarázták a dolgot, hogy az öregebb embereket, főleg, ha már ráncaik is vannak, nehéz realisztikusan ábrázolni, úgy, hogy ne lógjanak ki az összképből, és ugyanolyan jól nézzenek ki, mint a többi karakter. Ráadásul elképesztő erőfeszítésekbe is kerül a dolog: mire egy idősebb szereplőt megalkotnak a készítők, annyi idő alatt öt-hat másik karaktert tudnának összerakni

– árulta el a GamesRadarnak adott interjújában Dan Slott képregényíró, aki a 2018-as Pókemberen is közreműködött.

A terv az volt, hogy May néni csak telefonon keresi Petert, azt viszont soha nem mutatja meg az Insomniac, hogy valójában hogyan fest a karakter. Slott végül nem hagyta magát, és az új filmekre hivatkozva meggyőzte a fejlesztőcsapatot.

Fotó: Movie Discussion / YouTube
Fotó: Movie Discussion / YouTube

Azt mondtam nekik, hogy nézzenek csak Marisa Tomeire, aki az új Pókember-filmekben játssza May nénit, ő sem túl öreg. Így várhatóan senki nem akad majd fenn azon, hogy Peter Parker nagynénje itt sem olyan ráncos.

A gyerekek ábrázolásába is beletörik a játékfejlesztők bicskája

Nem ez az első alkalom, hogy egy játékfejlesztő brigád megszenvedett a különböző életkorú karakterek ábrázolásával. A CD Projekt által készített Cyberpunk 2077-ben például a gyerekek úgy néztek ki, mintha „összezsugorodott felnőttek” lennének.

Hasonlóképpen az Assassin's Creed: Valhallában is horrorisztikusan festő gyermekekbe futhattak a gamerek. Íme, egy látványos, de elég ijesztő képösszeállítás erről:

Az Insomniac Games-féle Pókemberben is volt némi hanyagság, ami néhány papírmasé figurában testesült meg. Ám a fentebbi példák miatt még inkább értékelendő, hogy nem spóroltak a pluszmunkán May néni esetében.  • Hírek
  • Hírek