Rövid előzetest kapott a Budapesten forgatott Halo-tévésorozat

2021.11.23. 19:07

A konzolháborúban sokan érvelnek azzal, hogy a PlayStationnek olyan durva exkluzív címei vannak, hogy elgondolkozni sem érdemes az Xbox-vásárláson. Pedig a Microsoftnál is olyan franchise-ok sorakoznak, mint a Forza Horizon, a Gears of War vagy a Halo, amelyek legalább annyira system seller címek, mint mondjuk egy Marvel’s Spider-Man.

Az elmúlt években számos videojátékot próbáltak a kis képernyőre adaptálni több-kevesebb sikerrel. A Halo című lövöldözős, sci-fi FPS-t feldolgozó tévésorozat munkálatai azonban csúnyán beragadtak. Eredetileg 2015-ben debütált volna a Showtime-on a széria, amelyben a legendás katonahős, Master Chief áll a középpontban. A karaktert az Amerikai istenek sztárja, Pablo Schreiber alakítja. A stáb rengeteget változott, két showrunner is távozott, de az egyik legnagyobb név, az executive producerként közreműködő Steven Spielberg cégével, az Amblin Televisionnel kitartott a videojáték feldolgozása mellett.

A széria váza maradt ugyanaz, amit még 2013-ban bejelentettek:

egy tízrészes sorozat, amely a XXVI. századba kalauzol. A sci-fi az emberiség és egy idegen lényekből álló szövetség, a Covenant között zajló háborút meséli el egy teljesen új történet segítségével.

A Halo-sorozatot – amely végül nem a Showtime-ra érkezik, hanem a Paramount+ nevű streamingszolgáltató kínálatába – több magyarországi helyszínen, Budapesten és Győrben is forgatták. Az Xbox huszadik évfordulóját ünneplő eseményen hatalmas durranásnak szánták a tévés változat első kedvcsináló előzetesét. Ám egy bakinak köszönhetően kiszivárgott a videó, amelyen Master Chief és páncélzata vehető szemügyre, és az őt segítő mesterséges intelligencia, Cortana hangja is hallható.

Íme az előzetes:

A múltban reklámokkal és websorozatokkal igyekeztek élőszereplős környezetbe ültetni a Halo világát, de ezek a próbálkozások felemásak voltak. A Paramount+-ra érkező tévésorozat tehát az eddigi legambiciózusabb vállalkozás.

A Halo-rajongóknak most jó dolguk van, mert november 15-én elrajtolt a Halo Infinite ingyenes multiplayermódja. Az egyelőre bétaként emlegetett verzió PC-n, Xbox Series X/S-en és Xbox One-on próbálható ki. A legtöbb vélemény szerint nagyon jól sikerült, így érdemes adni neki egy esélyt azelőtt, hogy a Halo Infinite december 8-án hivatalosan megjelenik.

A Halo Infinite a végleges verzió kiadásának napján az Xbox Game Pass kínálatában is elérhetővé válik, hasonlóan a Microsoft másik őszi nagy durranásához, a Forza Horizon 5-höz.  • Tippek
  • Hírek