Kiderült Tom és Jerry igazi neve

2021.11.25. 16:37

Ha van rajzfilm, amit nem kell senkinek bemutatni, az a Tom és Jerry. Az 1940-ben indult, William Hanna és Joseph Barbera által megálmodott mese olyan sikeres, hogy megszakításokkal, de a mai napig friss részekkel jelentkezik. A Tom & Jerry in New York az HBO Maxon debütált legutóbb, de a kultikus karakterek 2021-ben egy élő szereplős moziváltozatban is felbukkantak.

A múltban heves viták voltak amiatt, hogy a Tom és Jerry a mesében látható fizikai erőszak miatt mennyire lehet rossz hatással a gyerekekre. Elvégre egy macska és egy egér ütik egymást végig. A Warner Bros nemrég jelentette be egy új videójáték, a MultiVersus érkezését, amely egy oldalnézetes platformer lesz. A Super Smash Brosra kísértetesen hasonlító alkotás PC-re, PlayStation 5-re, Xbox Series X/S-re, illetve a régebbi konzolokra, PlayStation 4-re és Xbox One-ra is megjelenik majd.

Olyan könnyedebb sikercímekhez hasonlóan, mint a Fortnite és a Fall Guys, a MultiVersus is ingyenesen lesz elérhető. A játékban közismert karakterek pofozkodnak, többek között Batman, Superman, Wonder Woman és Harley Quinn a DC-univerzumból, Finn és Jake az Adventure Time című meséből, Arya Stark a Trónok harcából, Tapsi Hapsi a Bolondos dallamokból, Shaggy a Scooby-Dooból vagy éppen a folyton egymást kergető Tom és Jerry.

A tősgyökeres rajongók tudhatják, hogy Tomot a mesékben való debütálásakor Jasper néven emlegette gazdája, de egér ellenfeléről csak azok tudhatják, hogy eredetileg Jinxnek hívták volna a készítők, akik veszik a fáradságot, és utánaolvasnak.

Most a MultiVersus című játékból érdekes új információra derült fény, mégpedig Tom és Jerry teljes nevére.

Mutatjuk:

Ebből tehát kiderült, hogy a macskát Thomas Jasper Sr.-nak hívják, az egeret pedig Gerald Jinxnek. Sokan arra következtettek, hogy Tomnak gyereke is lehet, a „Senior” névből ugyanis az következik, hogy kell lennie egy „Juniornak” is.

A Warner Brosnál valakinek becsípődhetett ez a multiverzum-őrület. A LeBron James főszereplésével készített Space Jamben is halálra erőltették, hogy más filmek, sorozatok karaktereit behozzák a történetbe. A próbálkozás visszafelé sült el, hiszen sokan úgy gondolták, hogy a Space Jam: Új kezdet nem más, mint egy reklámfilm, ami az HBO Maxot próbálja lenyomni az emberek torkán, elég erőszakos marketinggel.

Egy videójáték azért más tészta. Itt működhet, hogy különféle világok jól ismert karakterei bunyóznak egymással. Nagy szinkronnevekből nem lesz hiány, Maisie Williams szolgáltatja például Arya Stark hangját, míg Batman Kevin Conroy hangján szólal meg. A későbbiekben pedig a Player First Games csapata további karakterekkel bővíti majd a felhozatalt. Ha lehet hinni a szivárgásoknak, a későbbiekben Gandalf és a Rick & Morty öreg tudósa is érkeznek majd a MultiVerse-be.  • Hírek
  • Árfolyam