Nagy a baj, káoszba fulladt a GTA 6 fejlesztése

2021.12.14. 14:37

A Grand Theft Auto első része 1997-ben jelent meg, és a Rockstar Games azóta se nagyon nyúlt mellé a híres játéksorozattal. Elveszni egy hatalmas metropoliszban, lopott kocsival furikázni és össze-vissza lövöldözni még a mai napig is szórakoztató az egyszeri gamernek, ezt mutatja, hogy a GTA V a megjelenése napján 800 millió dollárt hozott be a kiadónak, az egy milliárd dolláros bevételt három nap alatt érte el, 2018 tavaszáig pedig minden idők második legsikeresebb videójátéka lett, a maga 155 milliós eladott példányszámával.

A GTA V eredetileg még PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra jött ki, a 2013-as megjelenés óta pedig jó pár év eltelt már. Nem csoda, hogy a rajongók türelmetlenkednek, és fel vannak háborodva, hogy a Rockstarnak van képe az előző felvonást PlayStation 4 és Xbox One után a legújabb generációs konzolokra is felújítva kiadni jövőre.

„Hol van már a GTA 6?” – kérdezik sokan. A válasz azonban lelombozóbb lehet, mint azt a legtöbben gondolnák.

Egy elemző, AccNGT, aki már a bejelentése előtt valósnak bizonyult fotókat szivárogtatott ki a Star Wars: Eclipse című új, a Game Awardson debütált és a Quantic Dream által fejlesztett videójátékról, azt írta Twitteren:

Az új GTA fejlesztése iszonyúan kaotikus. Sok olyan ember lesz, aki hatalmasat fog csalódni benne, és itt nem a grafikára gondolok természetesen, hanem a játékmenetre. Ha idén vagy 2022 elején bejelentik a Grand Theft Auto 6 érkezését, akkor elkezdhetünk nagyon aggódni

– olvasható a posztban.

Miután botrányba fulladt a felújított GTA-trilógia megjelenése, nem lenne meglepő, ha a Rockstarnál úgy döntenek, hogy tovább halasztják a hatodik rész megjelenését, és minden erejükkel arra koncentrálnak, hogy gatyába rázzák a játékot. AccNGT kiírása arra utal, hogy amennyiben a GTA 6 bejelentése a közeljövőben megtörténik, akkor a kiadó lemondott arról, hogy minőségi folytatást adjon ki a kezei közül, és csak arra mennek rá, hogy

ha GTA van a dobozra írva, azt a Call of Dutyhoz és a FIFA-hoz hasonlóan úgyis megveszik az emberek.

Egyes vélemények szerint a GTA 6 azért került nehéz helyzetbe, mert a Rockstar Games alapítója, az íróként is közreműködő Dan Houser otthagyta a céget, ezt követően pedig káoszba fulladt a folytatás készítése. Ha minden igaz, a GTA következő felvonása 2023-ban kerülhet polcokra, ez azt jelentené, hogy egészen pontosan 10 évig fejleszti a Rockstar a nyílt világú játékot. A csapat ugyanis abban a pillanatban elkezdett dolgozni a hatodik felvonáson, hogy az előző rész 2013-ban polcokra került.

Nem most először érkeztek aggasztó hírek a Grand Theft Autóval kapcsolatban, legutóbb idén októberben derült fény arra a DSOG írásából, hogy a hatodik rész története egyszerűen nem áll össze, és 2019 óta folyton változtatgatnak a játékon, de sehogy sem tudnak dűlőre jutni a készítők azzal kapcsolatban, hogy mi lenne a jó irány.

Állítólag ez a Rockstar legkaotikusabb projektje a stúdió fennállása óta, és bármilyen is lesz a végeredmény, arról pletykálnak, hogy az elképesztően sikeres GTA V-höz képest teljesen más hangulatú játékot kaphatnak majd kézhez a gamerek.

Elkerülhetetlennek tűnik tehát, hogy a Grand Theft Auto hatodik része ellentmondásos legyen.  • Hírek
  • Bankszámla