Rekordösszegért vásárolta fel a Take-Two a Farmville fejlesztőjét

2022.01.11. 10:42

12,7 milliárd dollárért felvásárolja a közösségi médiában és mobiljátékokban hatalmasat futó Zynga játékfejlesztő céget a Rockstar és a 2K Games tulajdonosa, a Take-Two Interactive. A tranzakció 2023 első negyedévében zárulhat le, a vételár az eddigi legmagasabb a videójátékos történelemben.

A Zynga bekebelezésével a Take-Two megpróbál egy nagyobb szeletet szerezni a mobilos játékpiacból, céljukhoz pedig utóbbi hatalmas katalógusát és szellemi termékeit – köztük a GTA, a Red Dead, a Bioshock, a Borderlands és az NBA 2K játékokat – is tervezik felhasználni.

A Zynga legnagyobb sikere a Facebookra készült FarmVille volt, azóta a Words With Friends és a Revamp című játékaikkal értek el hasonló sikert a Messenger és a Snapchat közösségi platformokon, de bevételük jórészt a megvásárolt kis stúdiók termékeiből jött.

A Take-Two által kifizetett 12,7 milliárd dollár az eddigi legnagyobb összeg, amit egy videójátékokat fejlesztő cégért kifizet egy vállalat. Második a kínai Tencent, amely 8,57 milliárd dollárnyit fizetett a Supercell többségi tulajdonáért, harmadik pedig a Microsoft a 7,5 milliárd dollárral, amennyiért a Bethesdát megvették.  • Hírek
  • Bankszámla