Mégis folytatódik a FIFA-játéksorozat, de nem az Electronic Arts csinálja

2022.05.12. 15:13

Az Electronic Arts lassan harminc éve készíti a világ legismertebb focis játéksorozatát, amely óriási, 150 milliónál is nagyobb rajongói tábort tudhat magáénak. A kiadó nemrég bejelentette, hogy vége szakad a FIFA-val való együttműködésüknek – vélhetően a piszkos anyagiak és a komoly licencviták miatt. Idén megkapjuk még a FIFA 23-at, aztán a jövő évtől az Electronic Arts új néven, EA Sports FC-ként folytatja 1993-ban megkezdett munkáját.

2022-05-11 18 03 57-Window.png
Fotó: Fifa 22 / YouTube

Minden jel arra mutatott, hogy 2024-ben már senki sem fog „fifázgatni”, ám a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség ezt láthatóan másképp gondolja: a FIFA.com-on ugyanis megjelent egy bejegyzés, amelyben az elnök, Gianni Infantino arról nyilatkozik, hogy a FIFA-videójátékok nem mennek sehova, a franchise folytatódik, csak éppen az EA helyett más fejlesztőket bíznak meg a további részekkel.

A közlemény szerint már a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság és a 2023-as női világbajnokság is kísérőjátékot kap.

Mindenkit biztosíthatok arról, hogy az egyetlen autentikus focis játék a FIFA marad, és a legjobb választás lesz a továbbiakban is mind a gamereknek, mind a labdarúgás szerelmeseinek. A FIFA egy globális, nagy horderővel rendelkező név. FIFA 23, FIFA 24, FIFA 25, FIFA 26… és így tovább – a FIFA márka az, amely ezeket összeköti, nem megyünk sehova, és mi maradunk A LEGJOBBAK

– olvasható a FIFA.com-on.

A FIFA jelenleg is vezető játékkiadókkal, médiacégekkel, befektetőkkel tárgyal – a szövetség célja, hogy minél előbb elkezdjék előkészíteni a 2024-ben is érkező, következő nagy szimulációs focijátékukat. Joggal gondolhatjuk, hogy itt a FIFA 24-re gondolnak.

Orrvérzésig jönnek az új focis játékok

Igazi háborús helyzet alakulhat ki, már ami a focis játékokat illeti. Mostanában sokan rákaptak a Pro Evolution Soccer szellemi örökösére, a free-to-play modellre váltott eFootball 2022-re, de friss vetélytársként ott lesz még az UFL. Illetve a jövő évtől ugye az Electronic Arts elindítja az EA Sports FC franchise-t, melyet olyan ligák és nagy márkák biztosítottak már most a támogatásukról, mint a Premier League, a Bundesliga, a LaLiga és a Nike. Mindezek mellett a FIFA-játéksorozat sem áll le, csak átalakul, és új fejlesztők kezei közé kerül. Lesz miből válogatni, az biztos.  • Tippek
  • Hírek