Alig jelent meg, máris hatalmasat tarolt ez az új vámpíros játék

2022.05.27. 16:52

Igaz, még csak early accessben játszható, de a Stunlock Studios vámpíros túlélőjátéka, a V Rising máris jókora sikert aratott. Május 17-e óta több mint ötszázezer gamer vásárolta meg a horrorisztikus alkotást, ami azért is nagy szám, mert egyedül Steamen keresztül, PC-re jött ki a Battlerite készítőinek újdonsága.

A V Risingot nem lehet azzal vádolni, hogy ne lenne sokoldalú videójáték: hatalmas nyílt világ vár kemény ellenségekkel, akik beledöngölnek minket a földbe, ha nem vagyunk elég óvatosak, van PvE- és PvP-játékmód is, nyomhatjuk kooperatívan vagy egyedül – szóval kapunk esélyt, hogy kiteljesedjünk benne.

A történet szerint egy olyan vámpír felett vesszük át az irányítást, aki százéves álom után ébred fel, rettenetesen gyenge, és vérre van szüksége. A vérszívót úgy szabjuk testre, ahogy csak szeretnénk, aztán irány Horány: indul a túlélés a veszélyes vadonban, amit mi leginkább a Diablo-franchise-hoz hasonlítanánk, de vannak, akik szerint ez inkább a Valheim távoli rokona, csak vikingek helyett önjelölt Drakulákkal.

„Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ennyi embert érdekelni fog a V Rising” – nyilatkozta a Stunlock Studios közösségi menedzsere, Jeremy Fielding az amerikai IGN-nek nem sokkal azután, hogy félmillió példányban értékesítették a játékot, és épp nyolcvanezren nyomták abban a pillanatban. Utóbbi, vagyis a szimultán játszók száma 130 ezerre is emelkedett később a Steamen, ezzel olyan címek szintjén mozog a népszerűségét tekintve a V Rising, mint az Elden Ring és a GTA V.

A fejlesztőknek nem kevés munkájuk van a V Risingban, amelyet három éve készítenek – ám tavaly májusban, amikor leleplezték a horrorisztikus túlélőjátékot, nem sokan kapták fel a fejüket rá. Épp ezért érte a csapatot váratlanul a hirtelen jött siker.

Úgy tűnik, néha a játékiparban is történnek csodák, mert ezúttal egy apró cég teljesen új, hibrid IP-val tudott láthatóan betörni a piacra. Ki tudja, meddig tart a gamerek lelkesedése, láttunk már olyat, hogy pár nap után elhalt az érdeklődés – de nem akarunk károgni.

Fielding szerint a zárt béta alatt már érezhetően rákaptak az emberek a V Risingra, ezt a játékot azok tudják legjobban értékelni, akik próbálták.

A többieknek közel megmagyarázhatatlan, hogy mekkora élmény, amikor az ember elindul egy túlélő akció-horrorjátékban, nekilát darálni, mint a Diablóban, hogy aztán azzal szembesüljön, hogy a V Rising igazából egy nyílt világú kaland, amelyet beskatulyázni szinte lehetetlen.

A Stunlock Studios alkotása olyan, mint egy turmix, mindenből van egy kicsi benne, és éppen ezért izgalmas. Jelen pillanatban a Steamen a játékot 12 ezernél is többen értékelték, összességében pedig nagyon pozitív a V Rising megítélése – ami bizakodásra adhat okot. A készítők elmondása szerint rettenetesen nagy az öröm házon belül, de nem áll meg az élet számukra, épp a végjátékot csiszolgatják, amelyen van még fejlesztenivaló. Nem szabad ugyanis elfelejteni, hogy a V Rising még nincs befejezett állapotban, de a kóstoló alapján sokaknak ízlik.

Ami az early accesst illeti, a V Rising legalább egy évig lesz korai hozzáférésben elérhető, és utána várható a rendes megjelenés. Nyilván a mostanihoz képest emelt áron.  • Hírek
  • Lakáshitel