Sakkjáték készül A vezércsel című Netflix-sorozatból

2022.06.21. 09:44

A Netflix előfizetői hozzászokhattak, hogy hétről hétre új filmek, sorozatok, realityk és animációs tartalmak jönnek a kínálatba. A streamingszolgáltató azonban újabb terepre igyekszik betenni a lábát: a gaming világába. Ez utóbbi törekvés részeként vált elérhetővé például a Stranger Things 3. évadához készített játék, mely nem váltotta meg a világot, de biztosan sok rajongó letöltötte. Ezenfelül május végén jelent meg a Moonlighter című szerepjáték is, ebben nappal egy boltot üzemeltethetünk, éjjelente viszont föld alatti barlangokban kell kalandoznunk, hogy árut lootoljunk.

Ha a Netflix a játékok terén is valami maradandót akar alkotni, akkor muszáj a piacvezető óriáscégnek komolyan vehető, kommersz címeket letennie az asztalra.

A törekvés nagyon úgy tűnik, hogy megvan a Netflixben erre, hiszen a Geeked Week során bejelentették, hogy 2020-as, hatalmas sikert aratott minisorozatukból, a 7 részből álló A vezércselből (Queen's Gambit) sakkjátékot készítenek. A produkcióban Anya Taylor-Joy, Hollywood egyik fiatal üdvöskéje bújt a szupertehetség, Beth Harmon bőrébe, és verte végig az agyalós sportban a legnevesebb férfi sakkozókat. A széria annak idején felkorbácsolta az emberek érdeklődését a sakk iránt, így csak idő kérdése volt, hogy videójáték készüljön belőle.

A The Queen's Gambit Chessben összefuthatunk majd A vezércsel ismert karaktereivel, tanulhatunk Beth mentorától, párbajra hívhatjuk ki Bennyt, valamint nemcsak gépi ellenfelekkel, hanem barátainkkal is megmérkőzhetünk.

A vezércsel-játék érkezésére, amelyet a Ripstone Ltd. fejleszt, nem is kell sokat várni, már idén nyáron belevethetjük magunkat a sokak által szeretett sorozat világába, így virtuálisan.

Itt még közel sincs vége, más Netflix-sorozatokból is játék készül

Jövőre sem unatkoznak majd azok a Netflix-nézők, akik a távirányító mellett a kontrollert is szeretik nyomkodni. 2023-ban jön ki A nagy pénzrablás című spanyol krimisorozatra épülő új videójáték, melyben a Professzor egy régi barátja bukkan fel, hogy egy adósságot behajtson a főszereplőn. A piros overallos csapatnak tehát megint akcióba kell lendülnie, az úti cél ezúttal Monaco, ahol megpróbálják kirabolni egy simlis milliárdos kaszinóját.

A Killasoft alkotása afféle spin-offnak is felfogható, ránézésre elég érdekesnek tűnik, főleg a képregényeket idéző vizualitása miatt.

A fentieknél szokatlanabb húzás, de biztosan meglesz a célközönsége az Ellenállhatatlan kísértés című reality játékadaptációjának is. A műsorban ugyebár vonzó nőket és férfiakat válogatnak össze, akiknek egy feladatuk van: kibírni az ott töltött időt anélkül, hogy egymáshoz érnének, vagy szexre kerülne sor.

Videójáték készül még a Magyarországon forgatott fantasysorozat, a Shadow and Bone – Árnyék és csont alapján is, mely egy történetközpontú RPG lesz, előzetest pedig még nem kapott, mert korai szakaszában jár a fejlesztése. Várhatóan valami Telltale-féle kalandjátékra érdemes számítani, picit szerényebb körítéssel, de az biztos, hogy a döntéseinknek komoly következményei lesznek benne, és a sorozat számos karaktere felbukkan a Destiniesben.  • Biztosítás