A leghíresebb sci-fi-játék készítője sokkot kapott, mennyire perverzek az emberek

2022.07.18. 20:13

A Mass Effect-trilógia nagyjából az volt a videójátékok rajongóinak, mint ami a Star Wars a filmőrülteknek. Egy grandiózus űropera, összetett sztorival, izgalmas karakterekkel és sok-sok idegtépő intrikával. A nagy különbség persze, hogy míg Luke Skywalker helyett nem szelhettük ketté a fénykardunkkal Darth Vadert, addig Shepard parancsnok bőrébe bújva igenis meghatározhattuk civilizációk sorsát, lövöldözhettünk, tárgyalhattunk, legénységet gyűjthettünk... mire eldöntöttük az univerzum sorsát.

A játékszéria hiába jött ki 2007-ben, 2010-ben és 2012-ben a trilógiát lezáró részével, a korához képest haladó volt. A Mass Effect színes volt ráadásul, hiszen a szexuális és faji kisebbségek is szóhoz jutottak benne.

Az egy dolog, hogy a gamerek a saját Shepardjüket néha a saját nemével is ágyba bújtatták. A Mass Effect készítői nem is ezen lepődtek meg, hanem inkább azon, hogy a játékosbázisban mekkora hajlandóság mutatkozott arra, hogy bizarrul kinéző űrlényekkel szexeltessék a főszereplőt.

Drew Karpyshyn, a BioWare korábbi írója a Redditen tartott kérdezz-feleleket nemrég, legutóbbi regényét, a Time Kings of Las Vegast népszerűsítve. Ám, ahogy ez ilyenkor lenni szokott, jó pár kérdést kapott a művész a Mass Effecttel kapcsolatban is.

Így derült ki, hogy Shepard kapitány a Mass Effectben megismert két ismert bajtársa, Garrus Vakarian és Tali'Zorah eredetileg nem lettek volna a második részben a főhős által felszedhető karakterek. Karpyshynt pedig teljesen váratlanul érte, hogy a gamerekben mennyire erős hajlam van arra, hogy a játékban akár alienekkel szeretkezzenek.

Azt tudtuk, hogy ők ketten visszatérnek, de nem számítottunk rá, hogy a rajongók romantikázni akarnak majd bármelyikükkel. Tali esetében még megértettem, hiszen az ő arcát sose láttuk, így lehetett akár valami emberszerű is. A bogárra emlékeztető Garrus iránti vágyódás viszont érthetetlen volt, de ha már ezt akarták, megvalósítottuk az álmukat

– írta a szakember a közismert fórumon.

A Mass Effect 2-ben jó néhány további idegen lénnyel össze lehetett gyűrni a lepedőt, például Asarival, Samarával és Morinthtal, mondjuk utóbbi esetében a szexnek elhalálozás volt a vége. Szóval óvatosnak kellett azért lenniük a gamereknek a játéktrilógiában, amelynek felújított, Legendary Editionje 2021-ben jelent meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.  • Hírek
  • Hírek