Nincs nyugta a Blizzardnak, ezúttal a Diablo IV miatt áll a bál

2022.08.09. 16:04 Módosítva: 2022.08.09. 16:10

Az elsősorban mobilokra fejlesztett Diablo: Immortal már a bejelentésekor hatalmas port kavart a 2018-as BlizzConon a rajongók körében. A zsémbeskedő gamerek félelmei pedig részben beigazolódtak, amikor annak ellenére hogy egészen élvezhető lett a végeredmény, az Activision Blizzard mégis képtelen volt megállni, hogy ne tegye pay-to-winné a játékot. Azaz a Diablo: Immortalban egyáltalán nem fair előnyt kapnak a mai napig is azok, akik valódi pénzzel hajlandók fizetni. Így a gazdagabbak a PVP-ben és az endgame-ben is szinte legyőzhetetlen karakterekkel indulhatnak azok ellen, akik pusztán az idejüket rakták bele az RPG-be.

Pár napja zajlik a Diablo IV korai verziójának tesztelése. A játékot a bevett szokásoknak megfelelően egyelőre csak barátoknak és a családnak tették közzé, ám úgy tűnik, már senkiben nem bízhat meg az ember, ugyanis a hétvégén valaki a kiválasztottak közül elkezdett egy csomó képet és videót kiszivárogtatni az internetre.

Ezek közül talán a legizgalmasabbak azok, amelyek a karakterkészítőt mutatják, és kiderül belőlük, hogy elég komplex módokon rakhatjuk majd össze hősünket. Sokkal sokszínűbb lesz a mutatvány, mint mondjuk a Diablo III-ban, de azért nem kell Cyberpunk 2077-féle testreszabhatóságra számítani. A CD Projekt Red játéka kevés dologban emelkedett ki, de ebben az egyben igen.

A Kotaku kiemeli a szivárogtatással kapcsolatban, hogy az illetők jócskán megüthetik a bokájukat, mert tisztán látszik az azonosítókódjuk a képeken, így az Activision Blizzardnál valószínűleg már tudják, kiket kell elővenni. Az alfa-tesztelőknek szigorú szerződést kellett aláírniuk, mielőtt megkapták a hozzáférést az amerikai sajtó szerint, így várhatóan ennek megszegése miatt csúnyán megjárják majd.

Az már korábban kiderült, hogy öt választható karakterosztály lesz a Diablo IV-ben, ebben a tekintetben nincs meglepetés. A tesztverzió jelenleg 67 GB-ot foglal, persze ez változhat addig, amíg a Diablo IV tényleg megjelenik.

A Diablo IV valamikor 2023-ban jöhet ki, pontos dátumot azonban még nem tett közzé a fantasy-RPG-vel kapcsolatban az Activision Blizzard. Az első hírek a Diablo III folytatásáról 2019-ben láttak napvilágot, azt követően, hogy rengeteg kérdőjel volt a népszerű franchise jövőjével kapcsolatban.

Természetesen az Activision Blizzard már minden erejével azon van, hogy törölje mindenhonnan a Diablo IV-ről kikerült képeket és videókat. A videójátékos cégnek valószínűleg a háta közepére sem hiányzott egy hasonló ügy a zaklatásos botrányuk és a Diablo: Immortal körüli népfelháborodás után.  • Hírek
  • Megtakarítás