Egy hónappal a megjelenés előtt kiszivárgott a FIFA 23

2022.09.01. 07:07

A FIFA 23 a híres játéksorozat utolsó felvonása, amit az Electronic Arts készít, hiszen a kiadó és a futballszövetség közötti együttműködés lejár, és a felek a szerződésüket nem hosszabbították meg. Az Electronic Arts a jövő évtől kezdve új franchise-t indít, EA Sports FC címmel, míg a FIFA elkezdett olyan játékfejlesztőket keresni, akik a FIFA 24-et össze tudnák úgy rakni, hogy ne veszítsék el a vásárlóik jelentős részét.

Hivatalosan csak szeptember 30-án jön ki az új FIFA, ám az EA számításaiba hatalmas hiba csúszott. Az amerikai IGN és az Eurogamer szerint, akik a FIFA 23 Ultimate Editionjét megvásárolták, ahelyett, hogy három nappal előbb fértek volna hozzá a játékhoz, már egy hónappal korábban, augusztus 30-án le tudták tölteni a teljes verziót Xbox-konzolokra.

FIFA-23-Reveal-Trailer-The-World’s-Game-YouTube.png
Fotó: EA SPORTS FIFA/YouTube

A játékosok nem fogták vissza magukat: voltak, akik azonnal streamelni kezdték a FIFA 23-at a Twitch-csatornájukon. Persze nem sokáig, mert a tiltás gyorsan utolérte őket. Mások adatokat kezdtek szivárogtatni a focis játékból, olyan érdekességekre derült fény, mint hogy Cristiano Ronaldo az előző részhez képest már nem 91-es, hanem mindössze 81-es tempóval lesz képes futni.

Több klub, mint például a Liverpool és az Atlético Madrid harmadik számú mezei is napvilágot láttak. Mindez azért nagy probléma, mert a két csapat a valóságban ezeket használja majd a meccseken, és hivatalosan még nem történt meg a leleplezésük. A FIFA 23-ból kiszivárgott képeken láthatjuk a színösszeállításokat először.

A FIFA megjelenése előtt az Electronic Arts mindig patikamérlegen kiszámolva, az információkat apránként adagolva hergeli az embereket, hogy minél jobban várja a közösség az új játékot.

Ezt a felvezetőkampányt most csúnyán elbukták.

A bakinak köszönhető többek között az is, hogy például a Barcelona csapatának statisztikáira is idő előtt vethetünk egy pillantást, ha akarunk.

Vagy éppen az Arsenal-játékosok erősségét csekkolhatjuk, ha mazochisták vagyunk, és velük szoktunk fifázgatni.

A FIFA 23 PC-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, illetve PlayStation 4-re és PlayStation 5-re is megjelenik szeptember 30-án. Az Electronic Arts természetesen gőzerővel igyekszik eltüntetni az internetről mindent, ami kiszivárgott. A szórakoztatóipari nagyhatalom friss közleménye szerint egy kétórás trialverziót tettek véletlenül közzé néhány embernek, egészen pontosan az Xbox One-ra szánt játék teljes, de még nem végleges kiadását.  • Tippek
  • Bankszámla