Jó nagy katasztrófának ígérkezik az új Batman-játék

2022.10.19. 16:49

A szuperhősrajongók fenhetik a fogukat, hiszen október 21-én érkezik az év egyik legnagyobb címe ebben a zsánerben, a Gotham Knights. A játékot az a WB Games Montréal hozta tető alá, aki korábban már foglalkozott a Batman-univerzummal, hiszen ők csinálták meg az Originst, amely az Arkham-széria előzményeit taglalta egy pályakezdő Bruce Wayne-nel a főszerepben. A Gotham Knights elég formabontó játék lesz abból a szempontból, hogy az egész azzal kezd, hogy Batman meghal, a helyét a bűnözőktől egyre jobban hemzsegő, mindig éjsötét városban pedig egy igazságosztó alakulat veszi át.

captures chrome-capture-2022-9-17 (6).png
Fotó: DC / YouTube

A Gotham Knightsban olyan jól ismert szuperhősök gúnyájába lehet bújni péntektől, mint Nightwing, Batgirl, Robin és Red Hood, akik más és más képességekkel gyepálják majd ellenségeiket. Az akció RPG-nek az lesz a legnagyobb érdekessége, hogy a történet teljes megismeréséhez többször is újra kell játszanunk, megismerkedve az összes főszereplő nézőpontjával.

Itt jön a kérdés, hogy vajon lesz-e olyan elvakult DC-fanatikus, aki megteszi ezt. Konzolokon nem biztos, hiszen ahogy a WB Games Montréal nemrég bejelentette, a Gotham Knights elég fapadosan fut majd PlayStation 5-ön és Xbox Series X/S-en, hiszen mindössze 30 FPS kisajtolására lesz képes a játék a legújabb generációs gépeken, ráadásul teljesítménymód nélkül, aminek egy ilyen AAA-s alkotás esetében magától értetődőnek kellene lennie.

Tudom, hogy sokakat foglalkoztat, hogy lesz-e performance-mód a Gotham Knightsban konzolokon. A nyílt világ látványának drasztikus lerontásával, és a co-op élmény sérülésével járna, ha magasabb FPS-szel futna a játék. Emiatt nem lehet majd váltani a performance- és a minőségre koncentráló játékmódok között a Gotham Knightsban

– magyarázta a Gotham Knights executive producere, Fleur Marty.

2022-ben nagyjából elfogadhatatlan, amit a Gotham Knights készítői művelnek, ám a játékkal kapcsolatban nem ez az egyetlen botrányos körülmény. Pár nappal ezelőtt az akció-szerepjáték befejezése szivárgott ki az internetre egy hivatalos art bookból.

Nyilván a dolognak köze van Batmanhez, de többet nem lőnénk le róla. Mi elspoilereztük magunknak a játék végső csavarját, és csupán annyit mondunk, hogy eléggé lelombozott bennünket. Máris sokkal kevésbé várjuk a Gotham Knightsot, ami első ránézésre egy korrekt Arkham-klónnak tűnt, most viszont azt mondanánk, hogy maximum egy közepes játék jöhet ki belőle. Nemcsak a játékmenet, hanem a sztori szempontjából is.  • Tippek
  • Babaváró hitel