Már nyáron jön az új Counter Strike

2023.03.23. 11:13

Ugyan a szivárogtatóknak köszönhetően már sejteni lehetett, a játékért felelős Valve szerda este hivatalosan is bejelentette, hogy érkezik a Counter Strike: Global Offensive utódja, a Counter Strike 2.

67d201d0-c8dc-11ed-af67-655e1c3f5d72.cf
Fotó: Valve

Az új játékra ráadásul már olyan sokat sem kell várni, már a nyár elején játszhatunk vele, sőt mi több, néhány szerencsés CS:GO-játékos már tegnap kipróbálhatta a kompetitív lövölde új fejezetét.

A legjobb hír talán az, hogy a Counter Strike 2 nem egy teljesen új játék, az a Globel Offensive egy frissített verziója lesz, minek köszönhetően minden cuccunkat és haladásunkat átvihetjük majd az új játékba – melyért még csak fizetni sem kell pluszban, az automatikusan frissülni fog. 

A játék már a Source 2-re épül, minek köszönhetően számos újítás bekerült a Counter Strike-ba – ezek közül a leglátványosabb talán az új füstdinamika, mely már reagál a lövésekre és a robbanásokra is, ez azonban még nem minden. Az ugyanis képes átszivárogni a nyitott ajtókon és ablakokon, lehömpölyög a lépcsőkön, keveredik más füstökkel, és folyamatosan terjeszkedik a folyosókon is.

Ezeken felül természetesen a pályákat is átdolgozták, a világítás sokkal élethűbb lett, és a textúrákat is frissítette a Valve.  • Tippek
  • Hírek