Valér
4 °C
8 °C

Világbajnokok a győri tésztahídépítők

2009.03.11. 14:36
Magyarok nyerték a Kanadában rendezett tésztahídépítő világbajnokságot. A két győri egyetemista építménye 443 kilogrammos terhelés után roppant össze a hétvégén rendezett versenyen.

Az építők, Tótiván Alíz és Pozsonyi Norbert, a győri Széchenyi István Egyetem diákjai szerdai sajtótájékoztatójukon elmondták, sokan már azért nem indulnak el a versenyen, mert évek óta mindig toronymagasan magyarok végeznek az első helyen. Négyféle, összesen több mint öt kilogramm tésztából készült el a győri páros világbajnok hídja. Tótiván és Pozsonyi elmondták, hogy évek óta építenek tésztahidakat, tavaly is részt vettek a világbajnokságon, akkor is magyarok nyertek a versenyen. Tapasztalatuk mellett az általuk kidolgozott speciális sablonnak köszönhetik sikerüket, erről azonban további részleteket nem árultak el.

Az egyetemisták elmondták, tíz napig készítették a hidat és naponta 5-6 órát foglalkoztak vele. A fiatalok tésztahídja 443 kilogramm terhelést bírt el, a győztesek a világbajnoki címmel 1500 dollárt is nyertek. A második helyezett kanadai páros hídja mindössze valamivel több mint 98 kilogramm terhelés után roppant össze. Tótiván Alíz és Pozsonyi Norbert a csúcson abbahagyják: nem tervezik, hogy újabb hidat építenek, inkább a tanulmányaikra koncentrálnak.