Áron
-4 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Netbookot gyárt az Apple?

2009.03.12. 12:00
Megint lábra kapott a pletyka, hogy az Apple netbookot fejleszt, miután egy tajvani cég anonim bennfentese azt állította, hogy az Apple 10 hüvelykes érintésérzékeny kijelzőket rendelt.

A mostani pletyka forrása Reuters hírügynökség, ami meg nem nevezett forrásaira hivatkozva hírül adta, hogy az Apple a harmadik negyedévre nagy tételben rendelt egy új fejlesztésű, 10 hüvelykes érintésérzékeny kijelzőből. A Reuters szerdán adta ki a hírt, ami szerint a kijelzőket Wintek nevű tajvani cég gyártja – ugyanaz a vállalat, ami az iPhone-hoz is gyárt kijelzőket. Az Apple új rendelését a Wintek egyik bennfentese szivárogtatta ki a Reutersnek, és azért nem nevezte meg magát, mert nem volna szabad a médiának nyilatkoznia – írja az Apple Insider.

A hírt kommentáló spekulációk szerint nagyon valószínű, hogy a 10 hüvelykes kijelzők netbookokba kerülnek majd – már tavaly ősszel azt várta mindenki, hogy az Apple olcsó laptopok felé nyit. A kínai nyelvű Commercial Times és több távol-keleti lap is tudni véli, hogy a kijelzők csak netbookokba kerülhetnek. A Wintek bennfentese ugyanakkor azt mondta, nem tudja, milyen termékekbe építik majd be a kijelzőket. Az Apple Insider szerint a kijelzők a cég sikertelen pda-ja, a Newton tabletként újjászülető gépeibe kerülnek majd.

A Wintek szóvivője, James Chen megerősítette, hogy az Apple a cég legnagyobb ügyfele, de nem fűzött hozzá semmit a Reuters értesüléséhez. Az Apple Hong Kong-i szóvivője, Jill Tan is csak annyit mondott, hogy a cég nem kommentálja az iparági pletykákat.