Szilárda
-4 °C
2 °C

Százmillió memóriacsipet rendelt az Apple

2009.04.10. 13:15 Módosítva: 2009-04-10 13:15:22
Az Apple óriási, százmillió darabos rendelést adott le a Samsungnál 8 gigabites (vagyis egy gigabájt tárolókapacitású) memóriacsipekre – jelentették tajvani forrásokra hivatkozva a tűzhöz közel állók.

Százmillió gigabájtnyi memória rettenetesen sok, és ez nem jelenthet mást, mint hogy új, jó sok memóriával felszerelt termék(ek) piacra dobására készül a cég. Ez pontosan egybevág azzal az elmélettel, hogy június-július táján érkezik az iPhone-ok új generációja.

A CNN Apple-blogjának értesülései szerint rögtön három új verzió készül a telefonból, de ebből csak kettőt dobnak piacra most nyáron, a harmadig még a fejlesztésnek egy jóval korábbi szintjén áll. A két új darabra egyelőre a Senior és Junior beceneveket akasztották. A nagy testvér állítólag 32 gigabájt memóriával, a mostaninál egy nagyságrenddel erősebb processzorral, és strapabíróbb aksival. A junior modellről még ennyit sem tudni, csak hogy roppant olcsó lesz, valószínűleg ennek megfelelően korlátozott funkciókkal. A pletykák szerint a cég 5-6 millió telefon legyártásával készül a premierre.

Az új, 3.0 verziószámú operációs rendszer, ami szintén nyáron jelenik meg, és az új készülékeken is futni fog, engedélyezi a telefon kamerájával a videók rögzítését, ami indokolja, miért van szükség megduplázott háttértárra. Az új készülékek bejelentésére ideális alkalom lenne a júniusi WWDC Apple-fejlesztői konferencia, bár ezt – ahogy az összes többi hírt – az Apple nem kommentálta.

Más értesülések szerint a most berendelt csipekkel fogják szerelni az új iPod Shuffle alsó kategóriás zenelejátszókat, sőt, olyan elmélet is kering az iparban, hogy az óriási rendeléssel az Apple hiányt akar teremteni a memóriacsipek piacán, hogy ezzel is keresztbe tegyen vetélytársainak, a Sonynak és a Nokiának. A NAND típusú memóriacsipek ára egyébként 16 százalékkal emelkedett az utóbbi hetekben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!