Szilvia
5 °C
16 °C

Végezze robot a mocskos munkát!

2009.04.26. 18:00 Módosítva: 2009-04-26 18:22:37
Ropi, liszt, kávé, szőnyeg, tej és egy kis dijoni mustár próbálta legyőzni a robotokat, de azok meg egymással szemben forgó kefékkel és koszdetektorral vágtak vissza. Videónkból kiderül, hogy végül melyik sereg nyert.

Több mint három évvel ezelőtt próbáltuk ki először a robotporszívót, ami már akkor is bebizonyította, hogy képes kiváltani Magdi nénit, a takarítónőt. Az elmúlt években aztán kiderült, hogy a Roomba készüléke képes folyamatosan tisztán tartani a lakást, a hagyományos porszívózást el lehet felejteni, ugyanakkor érdemes minden akadályt, vezetéket eltávolítani a robot útjából, és az sem árt, ha évente egyszer visszavisszük a gépet a forgalmazóhoz kitisztíttatni.

A fejlesztés közben persze nem állt meg, az iRobot elkészítette a Roomba új verzióját, és megjelent a magyar piacon a felmosórobot is. A 130 ezer forintos porszívó most már ritkábban zavarodik meg a vezetékektől, de még képes visszatalálni dokkolójához, ha energiára van szüksége, a szintén 130 ezres Scooba felmosó meg érzékelőinek hála elkerüli a szőnyeget, viszont nem kíméli a folyékony mocskokat.

Kéthetes otthoni teszt után végül berendeztünk egy veszélyekkel teli pályát, bekapcsoltuk a kamerát, és megnéztük, mihez kezd a csúcstechnika, ha megtaposott ropival találkozik.

A robotokat az Artu Robot Áruháztól kaptuk tesztelésre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?