Rudolf
2 °C
13 °C

Telefont csinál a PSP-ből a Sony

2009.06.29. 11:40
Az iPhone és az okostelefonok egyre többet vesznek el a kézi játékkonzolok piacából. A Sony ellentámadásba lendül, és telefont épít a PSP következő verziójába.

Két évvel azután, hogy az első pletykák elkezdtek szállingózni a Playstation Portable telefonná alakításáról, a japán Nikkei üzleti lap belső forrásokra hivatkozva megerősítette, hogy tényleg ilyesmin dolgozik a cég. Pontosabban júliusban kezdi el a tervezést a Sony Ericsson mobilos specialistáiból, és a Sony Playstation-divíziójából verbuvált közös csapat.

A PSP-telefont az iPhone nagy ellenfelének szánják a japánok, és a Playstaion márkanévvel, illetve a PSP-re már elérhető játék- és filmkínálattal elég jó pozícióból indulnak a konkurenciaharcban. A lépést a szakértők természetes reakcióként értékelik arra, hogy több, eddig csak játékkonzolokra (azon belül is főleg a Sony gépeire) dolgozó cég kezdett el élénken érdeklődni az iphone-os fejlesztések iránt – többek között a Playstation slágerjátékait gyártó Square Enix és Capcom.

Egy koncepció a PSP-re
Egy koncepció a PSP-re

Hivatalos forrásból nem erősítették meg a hírt, így arról sem tudni semmit, hogy a kütyü megjelenését mikorra tervezik, és milyen áron. A PSP legújabb változata, az elődeinél kisebb, szétcsúsztatható PSP Go októberben jelenik meg, 250 dolláros áron.