Iván
22 °C
39 °C

Októberben Apple tablet pc jön?

2009.07.14. 15:05 Módosítva: 2009.07.14. 15:09
Nem lesz nagyon drága és főleg szórakoztatásra lesz alkalmas az az érintésérzékeny számítógép, amit a pletykák szerint októberben mutat be az Apple.

Az alaphír szerint az Apple rövidesen kiad egy tabletet, egy kézzel irányítható, főleg kijelzőből álló számítógépet. A sztorit némileg árnyalja, hogy ez a pletyka minden évben felröppen, aztán utóbb rendre kiderül, hogy félreértés, vagy tudatos félretájékoztatás volt az egész. Ráadásul az Apple korábban már gyártott tablet-szerű eszközt, csak azt Newtonnak hívták, valamint most is lehet ilyen készüléket venni ModBook-néven.

Utóbbi egy átalakított MacBook, amire a tervezők egy érintésérzékeny felületet pakoltak. Bemutatásakor, a 2007-es Macworldön népszerű is volt, de akkoriban mindenki inkább az iPhone-nal foglalkozott.

Persze ha maga az Apple adna ki ilyen készüléket, annak már nagyobb lenne a visszhangja, márpedig távol-keleti források szerint a kaliforniai cég pont erre készül: várhatóan októberben piacra kerülhet a 800 dolláros készülék.

A tajvani InfoTimes szerint a tablet kijelzője 9,7 colos lesz, tehát körülbelül akkora, mint egy netbooké, az lcd-panel azonban érintésérzékeny lesz, ahogy az egy tablethez illik.

tablet

Az októberi bejelentés hátterében két indok állhat: egyrészt addigra készül el a kütyü, és az Apple most nem akar félkész terméket bemutatni, mint amikor 2007-ben fél évvel a premier előtt rántotta elő a zsebéből Steve Jobs az iPhone-t. Másrészt viszont az októberi bejelentés már elég közel van a karácsonyi időszakhoz, így a tablettel fel lehetne pörgetni a keresletet.

Az InfoTimes azt állítja, hogy számos beszállító is megerősítette a hírt, ami ad némi súlyt a pletykának. Az Apple azonban szokás szerint nem kommentálta az értesülést, és a hivatalos csatornákon a partnerek sem szólaltak meg, hiszen partnerek szeretnének maradni.

A forrás szerint a Tablet nem egy lebutított Mac, inkább egy felhizlalt iPhone lesz, ennek megfelelően elsősorban azoknak szánják, akik szórakoztatóelektronikai eszközt, és nem munkatársat keresnek. Ugyanakkor emailt küldeni, egyszerűbb feladatokat elvégezni az új kütyüvel is lehet majd, sőt, a nagyobb virtuális gomboknak hála ezek kényelmesebbek lesznek, mint az iPhone-on.

A hírek szerint az eszköz nyolcszáz dollárba, áfával, átváltás után körülbelül 230 ezer forintba kerül majd.