Botond, Mózes
EUR 385,01 Ft
USD 369,37 Ft
12 °C
29 °C

Jön a hordozható Xbox

2009.07.21. 12:00 Módosítva: 2009.07.21. 12:05
Csak idő kérdése, mikor lép be a kézikonzolok Nintendo és Sony uralta világába a Microsoft, mondta el a cég egyik alelnöke. Eddig azért nem foglalkoztak a mobil játékpiaccal, mert lekötötte az energiát az Xbox Live és a Project Natal.

Éveken keresztül minden nagyobb videojáték-kiállítás előtt elterjedt a pletyka az interneten, hogy most jelenti be a Microsoft az Xbox kistestvérét, amivel belép a kézikonzolok világába. A rajongók már az Xboy nevet is ráaggatták a képzeletbeli gépre (az Xbox és a Gameboy keresztezéséből), és most, ha nem is hivatalos bejelentés formájában, de megerősítette a Microsoft, hogy valami ilyesmin dolgoznak.

Shane Kim, a cég interaktív szórakoztató divíziójáért felelős alelnöke a Kikizo játékmagazinnak adott interjújában beszélt arról, hogy be akarnak lépni a Nintendo és a Sony által uralt hordozható játékgépes piacra. Az elhatározás megvan, innentől minden csak idő kérdése, mondta Kim, aki szerint eddig az Xbox Live és a Project Natal fejlesztésének erőforrásigénye vonta el az embereket és az időt a mobiljátéktól a Microsofton belül.

Hogy a kézikonzolok meghódítását egy teljesen új, saját géppel, a Windows Mobile operációs rendszerből kiindulva, esetleg a Zune HD továbbfejlesztésével képzelik el, arról egyelőre nem tudni, az mindenesetre biztos, hogy kiszolgáló háttérnek (ahogy az iPhone-nál az iTunes és az App Store) az Xbox Live-ot képzelik el, ami a Netflix, a Facebook és a Twitter támogatásával már rég elszakadt a konzolos játékbolt koncepciójától.

A kézi játékgépek világa általában nem kap annyi reflektorfényt, mint a nagy konzolok, annak ellenére, hogy maga a piac jóval nagyobb. A piacvezető Nintendo DS eladott példányszáma bőven százmillió felett jár világszerte, de a többszörösen megvert konkurens Sony PSP (amit mostanában akar telefonná felturbózni a Sony-Ericsson) ötvenmilliós felhasználói tábora is felér az Xbox360 és a Playstation3 összesen eladott mennyiségével.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek