Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jöhet a Wii HD

2009.07.28. 10:40
Új játékgépen dolgozik a Nintendo a szakértők szerint, ami már jövőre piacra kerülhet, igaz, még csak találgatás folyik a képességeivel kapcsolatban.

A Nintendo Wii újgenerációs változatáról már több mint egy éve jelent meg az első pletyka, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a játékgépből nem lesz semmi. A Wedbush Securites Analyst elemzője, Michael Pachter közelmúltban kiadott jelentése szerint rövidesen befuthat a konzol.

Mint írja, a Nintendo várhatóan azzal próbál meg versenyben maradni, hogy kiadja a Wii nagy felbontású grafikák lejátszására is alkalmas verzióját. Pachter szerint akár már jövőre, 2010 végén befuthat a modell, ami hozzásegítheti a japán céget ahhoz, hogy rajongóit ne veszítse el az erősödő versenyben.

A pontos részletek azonban még nem ismertek, a Nintendo nem is erősítette meg soha, hogy új játékgépen dolgozna. Elképzelhető hogy egy olyan Wii jelenik meg, ami a mozgásérzékelős kontroller megtartása mellett az Xbox 360-ra vagy a PS3-ra jellemző grafikai megjelenítést tesz elérhetővé, de létezik olyan forgatókönyv is, ami kisebb változással számol. Elég csak a Nintendo DSi-re gondolni: a közelmúltban megjelent kézikütyü kapott ugyan néhány új funkciót elődjéhez képest, mégsem képes olyan jó minőségű grafikai megjelenítésre, mint konkurense, a Sony PSP. Ennek ellenére továbbra is sikeresebb annál.

Az elemzők ugyanakkor egyetértenek abban, hogy akármekkora is lesz a változtatás, a Wii HD mellett piacon marad a jelenlegi Wii is, valahogy úgy, ahogy a PS3 sem jelentette a PS2 végét.

Pachter szerint amikor megjelenik az új gép, akár száz dollárral is eshet a premier óta 250 dollárért forgalmazott Wii ára.