16:00, December 06.
Marokkó 0
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 0
Svájc 0

Jöhet a Wii HD

2009.07.28. 10:40
Új játékgépen dolgozik a Nintendo a szakértők szerint, ami már jövőre piacra kerülhet, igaz, még csak találgatás folyik a képességeivel kapcsolatban.

A Nintendo Wii újgenerációs változatáról már több mint egy éve jelent meg az első pletyka, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a játékgépből nem lesz semmi. A Wedbush Securites Analyst elemzője, Michael Pachter közelmúltban kiadott jelentése szerint rövidesen befuthat a konzol.

Mint írja, a Nintendo várhatóan azzal próbál meg versenyben maradni, hogy kiadja a Wii nagy felbontású grafikák lejátszására is alkalmas verzióját. Pachter szerint akár már jövőre, 2010 végén befuthat a modell, ami hozzásegítheti a japán céget ahhoz, hogy rajongóit ne veszítse el az erősödő versenyben.

A pontos részletek azonban még nem ismertek, a Nintendo nem is erősítette meg soha, hogy új játékgépen dolgozna. Elképzelhető hogy egy olyan Wii jelenik meg, ami a mozgásérzékelős kontroller megtartása mellett az Xbox 360-ra vagy a PS3-ra jellemző grafikai megjelenítést tesz elérhetővé, de létezik olyan forgatókönyv is, ami kisebb változással számol. Elég csak a Nintendo DSi-re gondolni: a közelmúltban megjelent kézikütyü kapott ugyan néhány új funkciót elődjéhez képest, mégsem képes olyan jó minőségű grafikai megjelenítésre, mint konkurense, a Sony PSP. Ennek ellenére továbbra is sikeresebb annál.

Az elemzők ugyanakkor egyetértenek abban, hogy akármekkora is lesz a változtatás, a Wii HD mellett piacon marad a jelenlegi Wii is, valahogy úgy, ahogy a PS3 sem jelentette a PS2 végét.

Pachter szerint amikor megjelenik az új gép, akár száz dollárral is eshet a premier óta 250 dollárért forgalmazott Wii ára.  • Hírek
  • Hírek