Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

2010 végén jön a Natal

2009.11.13. 09:18
Amikor idén tavasszal bemutatták a Natalt, mindenki el volt ájulva tőle. Ha hihetünk a Microsofttól kiszivárgott információknak, még egy évet kell várnunk, hogy a kontroller nélküli, mozgás- és hangérzékelős kütyü megjelenjen, és teljesen átalakítsa az Xbox-játékokat.

A brit MCV játékipari lap szellőztette meg a Microsoft belső köreiből származó információit: a cég 2010 novemberére tervezi a Natal nevű Xbox-kiegészítő piacra dobását, ami az ígéretek szerint a Wii óta a legnagyobb dobás lesz a videojátékok világában.

Az idei E3 játékshow-n bejelentett kütyü a Nintendo mozgásérzékelőjének ötletét viszi tovább, de semmilyen kontroller nem kell hozzá, így eddig elképzelhetetlen szabadságot ad a játékok irányításához. Kamerák és mikrofonok követik a játékos mozgását, és játékbeli karakterünk pontosan leutánozza, amit a játékos tesz, egészen újszerű játékélményt adva.

A Microsoft természetesen nem kommentálta a kiszivárgott információkat, de ha hihetünk a brit lapnak (jó eséllyel hihetünk, az MCV nem a játékosoknak, hanem a szakmabelieknek, játékkiadóknak és terjesztőknek szól elsősorban, nem szoktak légből kapott hírekkel dobálózni, hiszen bennfentesek olvassák a lapot, hamar lebuknának), a cég a jövő karácsony nagy dobásának tervezi a Natalt. A kütyüt induláskor 14 játék fogja támogatni, és 5 milliós készlettel vágnak neki a szezonnak.

A Natal árát 80 dollárra tervezik, és természetesen lesz rögtön az alapgéppel összecsomagolt verzió is. Ráadásul vannak olyan tervek is, hogy kisebb vásárlóerejű piacokon olcsóbban, 50 dollár körüli áron terítsék majd a gépet. Arról egyelőre nem tudni, hogy Magyarország ilyen piacnak számít-e, ahogy azt sem, hogy a játékkonzoloknál megszokott módon a Natal előállítása is drágább-e, mint amennyiért árulják, és a hozzá eladott játékokon hozza majd be a veszteséget.

Játékkiadói oldalon a Natal élvezi a nagy cégek támogatását, az őszi Tokyo Games Show játékkiállításon tulajdonképpen az összes jelentősebb nyugati és japán kiadó bejelentette, hogy tervezi Natal-játékok fejlesztését (a névsor: Activision, Bethesda, Capcom, Disney, EA, Konami, MTV, Namco Bandai, Sega, Square Enix, THQ és Ubisoft). A Natal nagy riválisa a Sony hasonló elven működő mozgásérzékelős rendszere lesz, ami Playstation3-mal fog együttműködni, és 2010 tavaszára tervezik a megjelenését.