Elektronikus reklám-rendszámtáblák lehetnek Kaliforniában

2010.06.22. 09:26
Reklámfelületként is szolgáló elektronikus rendszámtáblák bevezetését kezdeményezte egy Los Angeles-i politikus Kaliforniában.

Curren Price szenátor elképzelése szerint a táblák a járművek mozgása közben reklámokat mutatnának, a rendszám azonban egy kisebb felületen mindig megmaradna. Ha a kocsi több mint négy másodpercre akár a forgalomban, akár egy piros lámpánál megáll, a táblán megjelennének a reklámok - egyébként csak a rendszám lenne látható.

Price szerint az újítás fő célja, hogy több bevételhez jusson a szövetségi állam, a hirdetők ugyanis csak az állami autófelügyeleten keresztül reklámozhatnának. Kalifornia az egyik legrosszabb pénzügyi helyzetben levő amerikai állam, 19 milliárd dollár adósságot halmozott fel.

Az okos rendszámtáblák nemcsak a rendszámot és a reklámokat, hanem közlekedési információkat és rendőrségi üzeneteket is mutatnának.

Az elektronikus rendszámtáblákról szóló javaslat az állami törvényhozás elé került, a San Franciscó-i Smart Plate vállalat már hozzá is fogott a fejlesztéshez, jóllehet még nincs végleges döntés az ügyben. A kezdeményezésnek egyelőre nincsenek bírálói, az állami szenátus májusban jóváhagyta azt. Arnold Schwarzenegger kormányzó szóvivőjén keresztül közölte, csak akkor foglal állást a kérdésben, ha az állami törvényhozásból a javaslat aláírásra elé kerül.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM