Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Érintőkijelzőt kaphat a Wii kontrollere

2011.11.05. 15:27

A Nintendo az idei E3-on mutatta be új konzolját, a Wii U-t, ami a jelenleg kapható Wii-nél erősebb technikai háttér mellett egy új kontrollerrel próbálja majd megnyerni a játékosokat. Ez a kontroller furcsa mutáns: rendelkezik hagyományos gombokkal és analóg joystickkel, de formája és nagy érintőkijelzője miatt mégis inkább egy tabletre emlékeztet, mint egy kontrollerre.

A játékkonzolt a hagyományos Wii-kontrollerekkel is lehet majd irányítani, de a Nintendo egy, a napokban benyújtott szabadalmi igénye arra utal, hogy ezek a kütyük is kiegészülhetnek egy érintőkijelzővel. A szabadalmi dokumentum egy Wii-kontrollerre erősíthető kijelzőt ír le, amelyet egy irányítópálcával vagy akár ujjal lehet használni. Az infravörös szenzorral működő kontrollerhez a kiegészítő úgy csatlakozik, hogy a kontrollert hagyományos módon is lehet használni.

nintendo kontroller

A Wii U bemutatója júniusban csalódást okozott a Nintendo befektetőinek, a játékosok pedig azóta is találgatják, milyen játékok fogják kihasználni a tabletforma kontrollert – a mostani szabadalmi dokumentumban leírt új kiegészítő sem ad sok támpontot. A Nintendónak mindenesetre szüksége van valami nagy dobásra, mert legutóbbi konzolja, a 3DS veszteséget hozott a japán cégnek.