Valér
2 °C
8 °C

Megjelent a magyar szórakoztató pc

2004.12.07. 17:29
Az Intel és az Albacomp bemutatta a szokatlan formájú Entertainment PC számítógépet, amely egyesíti a munkára és szórakozásra használt elektronikai eszközeinket.
Kétféle Entertainment PC készült a magyarországi piacra: az egyikben a háztartásokban használatos szórakoztató elektronikai készülékek lehető legtöbb funkciója található meg, így a számítógépen alapuló berendes egyaránt funkcionálhat számítógépként, televízióként, videofelvevőként, rádióként, illetve cd és dvd író és lejátszó egységként. A koncepció központi gondolata az egyszerű kezelhetőség, ami többek között abban valósul meg, hogy a készülék összes funkciója elérhető távirányítóvel.

"Az Intel és az Albacomp megtette az első nagy lépést annak érdekében, hogy a digitális otthon Magyarországon is elérhetővé váljon. Ezentúl a magyar felhasználók is élvezhetik a pc-k és a szórakoztató elektronikai eszközök konvergenciájából származó előnyöket" - mondta Piotr Pagowski, az Intel kelet- és közép-európai területi menedzsere az Albacomp és az Intel keddi közös sajtótájékoztatóján.

Még több szórakozás

Az Entertainment PC másik típusa a bővíthetőség és a testreszabhatóság jegyében készült. Ez a megközelítés a hagyományos, multimédiás feladatok ellátására összeállított központi számítógépen alapul, amely vezeték nélküli hálózaton kommunikál azokkal a társrendszerekkel, amelyek szintén támogatják a wifi adatátvitelt.

Deme Csaba, az Albacomp kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettese a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az Entertainment PC-t elsősorban azoknak a szélessávú interneteléréssel, esetleg otthoni vezeték nélküli hálózattal rendelkező felhasználóknak ajánlja a cég, akik gyakran használják az internetet digitális médiatartalmak letöltésére, nézésére, hallgatására. A komplex Entertainment PC nettó ára körülbelül 250 ezer forint, míg a drótnélküli elrési ponttal, mp3 lejátszóval és médiaadapterrel felszerelt Entertainment PC körülbelül nettó 350 ezer forintba kerül.

#alt#