Friderika
10 °C
18 °C

Mit akar a Hewlett-Packard?

2002.01.22. 09:35
A HP olyan infrastruktúrákat épít, amelyeket egy pillanatra sem kell leállítani. E központi gondolat köré bármilyen vállalati informatikai rendszert képesek kiépíteni. Akár bekeblezik a Compaqot, akár nem, időtálló és hatékony dolgokat adnak ki a kezükből - ez derült ki a nagyvállalat dublini erődemonstrációján.
A fő üzenet sorsát nem szabad a véletlenre bízni, ezért a Hewlett Packard pénzt és energiát nem kímélve az ír főváros legelegánsabb szállodájába invitálta az európai, afrikai és közel-keleti országok újságíróit, akik egy whiskyzés és halevés között lazítás közben tájékozódhattak a vállalat által maga elé kitűzött irányvonalról.

Mindig megy

A Jaguár versenyautója
Olcsóbb és jobb
A HP jövőjével kapcsolatos legizgalmasabb kérdésről - a Compaq beolvasztásáról - viszonylag kevés szó esett. "Jól halad" - mondta Pierre Montmartin, a régió marketing igazgatója, a vállalat alelnöke. Az összeolvadással kapcsolatban érkező ellentmondásos hírek, az ezek nyomán kialakult zűrzavar és árfolyamzuhanás csak a jelen számára kérdés, a HP erős és ezerrel építi a jövőt - ez volt az alelnök szavaiból leszűrhető válasz a kérdésre, hogy végül is mi van.

A HP jövőképe pedig az úgynevezett "always-on" infrastruktúra: menet közben szerelhető szerverekből, nyomtatókból, kéziszámítógépekből és minden egyébből álló mindig elérhető totális internetes háló. Az örökké online szisztéma létrejöttét egy négy jelszóból álló (hatékonyságközpontú tervezés, egységes irányítás, dinamikus optimizálás, intelligens fejlődés) rendszerépítési filozófia biztosítja.

Győzni kell!

HP nyomtatók
"Az aranyláznak vége. Az emberek többé nem vásárolnak csúcstechnikát csak a csúcstechnika kedvéért" - mondta Montmartin. A HP következésképp a csúcstechnikát nem a csúcstechnika kedvéért árusítja, hanem azért, hogy a vásárlók gazdagok és sikeresek legyenek.

Referencia mindehhez: a Jaguár Forma-1-es csapatának informatikai rendszere. John Saville informatikai igazgató pár szóviccel fűszerezett beszédében sportfóbiások számára is érthetően felvázolta egy versenyistálló működésének alapvető logisztikai egységeit a Milton Keynes-i pirinyó versenyautógyártól, a HP bitreaktorokon modellezett alkatrészeken keresztül, a versenypályán használatos Jornadákig.

Kisflopi

Monitorkoncept kamerával és hangszóróval
A helyszínen megjelent pár száz újságíró ennek szellemében megtekinthette a helyszínen kiállított Forma-1-es versenyautót, a fejlesztése során használt munkaállomással és méréselemző szoftverrel együtt.

Felvonultak ugyanakkor a HP új dizájnú asztali gépei, illetve egy monitorkoncepció. Tisztelettel jelentem, hogy az új HP-PC-k akkorák, mint egy laptop - barátságosak és szerények, akár egy élére fordított könyv. Olyan (őszintén), hogy az ember rögvest rányújtaná a kezét, mert visszafogott nagymenőnek tűnni jó.

Online interjú

Milyen hatással lesz a magyar piacra és hazai leányvállalataikra a Hewlett-Packard és a Compaq fúziója? Roland Roth, a HP Magyarország Kft. vezérigazgatója hamarosan a Törzsasztalban válaszol kérdéseikre.