Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Mindenki olcsó laptopot vár az Apple-től

2008.10.10. 13:20
Az Apple október 14-én tartja az idei ősz második nagy sajtótájékoztatóját, amin a rendezvény címe (The spotlight turns to notebooks, vagyis a reflektorfény a notebookokra fordul) alapján a Macbook-család megújulását fogja bejelenteni a szeptemberi, iPodokat, és iTunest érintő sajtóesemény után.

Az Apple sajtótájékoztatói előtt általában a legvadabb híresztelések szoktak lábra kelni attól, hogy mit is jelent be majd a cég, de most elmaradt a pletykacunami: az összes forrás a Wall Street Journaltól a rajongói blogokig azt várja, hogy az olcsó laptopok felé nyit a cég. A hírek egy 800 dolláros modellről szólnak, ami 300 dollárral menne az Apple eddigi legolcsóbb notebookja alá, és egyben először lépné át az ezerdolláros lélektani határt. Hogy ez teljes értékű gép vagy tipikusan optikai meghajtó nélküli, kisméretű, éppen a netezéshez elég erőforrással bíró netbook lesz, arról megoszlanak a vélemények.

Szakértők szerint is logikus lépés lenne az olcsó notebookok felé fordulnia a cégnek: a piacnak ez a szegmense fejlődik most a legerősebben, ráadásul egy ilyen olcsóbb termékkel az Apple kicsit el tudna szakadni a jelenlegi legfontosabb piacaitól, Észak-Amerikától, és Európától. Mivel a pénzpiaci válság éppen itt érezteti legjobban a hatását, a cég számára különösen fontos lenne új piacokra támaszkodni - főleg miután egy hónap alatt 25 százalékot esett az Apple részvényárfolyama.

Elképzelhető, hogy új információkat kapunk a sajtótájékoztatón az Apple titokzatos nagy dobásáról is, ami Brick, azaz tégla kódnév alatt fut. Erről egyelőre csak annyit tudni, amit a cég pénzügyi vezetője, Peter Oppenheimer ejtett el "véletlenül" egy interjúban: fenekestül fogja felforgatni a piacot, és a konkurencia évekig nem tud majd vele versenyezni. Hogy ez egy új termék, vagy - ahogy a Computerworld sejti - egy új, forradalmi gyártástechnológia, ami száműzi a csavarokat és illesztéseket, az talán kiderül jövő kedden Kaliforniában.  • Vennék
  • Hírek