Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Bemutatták a windowsos Eee-t

2008.03.31. 07:29
Nem lesz olcsó, de legalább hamarosan a boltokba kerül a Windows XP-vel szállított Asus Eee.

Az Asus minden napot visz, amikor nincs új híre a második generációs apró laptopról, kihoz valamit a régiről. Most például végre kiderült, hogy mennyibe fog kerülni a Windows XP-vel szállított verzió. Eddig ugye Linux volt a gépen, sokan féltek is attól, hogy mihez kezd a gyenge hardver a súlyosabb operációs rendszerrel, hát most majd kiderül. De legkésőbb április kilencedikén, az Endgadget szerint ugyanis aznap jelenik meg a gép. Van már ár is, 400 dollár, 65 ezer forint, de tényleg meglepő lenne, ha nálunk 90 ezer forintnál kevesebbért meg lehetne vásárolni.

Sikerre várnak

Mindenesetre az Asus abban bízik, hogy a windowsos verzió keresettebb lesz, mint a linuxos, amiről egyébként azt lehetett hallani, hogy nem volt különösebben stabil.

A 400 dolláros gép megjelenése egy pillanatra elfeledteti velünk, hogy mostanában minden a kilenc colos képernyővel érkező utódról szól. Arról már tudjuk, hogy nagyobb lesz a háttértárja, mit az aktuális modellé, felmerült, hogy lesz hsdpa és wimax a gépben, emlegettek gps-t, sőt, érintésérzékeny kijelzőt is, múlt héten meg arról kellett beszámolnunk, hogy a tapipad multitouch lesz. Annak rendszer alapjait az iPhone fektette le, lényege, hogy a tapipad több ujj mozgását is képes érzékelni, így például az ujjak távolításával tudjuk növelni a képet, közelítésével kicsinyítünk, ha meg körzőt játszunk velük, elforgatjuk a fotókat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!