Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bemutatták a windowsos Eee-t

2008.03.31. 07:29
Nem lesz olcsó, de legalább hamarosan a boltokba kerül a Windows XP-vel szállított Asus Eee.

Az Asus minden napot visz, amikor nincs új híre a második generációs apró laptopról, kihoz valamit a régiről. Most például végre kiderült, hogy mennyibe fog kerülni a Windows XP-vel szállított verzió. Eddig ugye Linux volt a gépen, sokan féltek is attól, hogy mihez kezd a gyenge hardver a súlyosabb operációs rendszerrel, hát most majd kiderül. De legkésőbb április kilencedikén, az Endgadget szerint ugyanis aznap jelenik meg a gép. Van már ár is, 400 dollár, 65 ezer forint, de tényleg meglepő lenne, ha nálunk 90 ezer forintnál kevesebbért meg lehetne vásárolni.

Sikerre várnak

Mindenesetre az Asus abban bízik, hogy a windowsos verzió keresettebb lesz, mint a linuxos, amiről egyébként azt lehetett hallani, hogy nem volt különösebben stabil.

A 400 dolláros gép megjelenése egy pillanatra elfeledteti velünk, hogy mostanában minden a kilenc colos képernyővel érkező utódról szól. Arról már tudjuk, hogy nagyobb lesz a háttértárja, mit az aktuális modellé, felmerült, hogy lesz hsdpa és wimax a gépben, emlegettek gps-t, sőt, érintésérzékeny kijelzőt is, múlt héten meg arról kellett beszámolnunk, hogy a tapipad multitouch lesz. Annak rendszer alapjait az iPhone fektette le, lényege, hogy a tapipad több ujj mozgását is képes érzékelni, így például az ujjak távolításával tudjuk növelni a képet, közelítésével kicsinyítünk, ha meg körzőt játszunk velük, elforgatjuk a fotókat.