Kornélia
1 °C
14 °C

Tápértékmérő PINA, iMac műköröm, rózsaszín laptop

2005.03.10. 01:21
A gyártók szeretik azt hinni, hogy a nőket kizárólag az a technológia hozza lázba, ami vagy rózsaszín, vagy Hello Kitty van rajta, de jó esetben mind a kettő. Lerántjuk a leplet a kütyükről, megmutatjuk, ez az iparág sokkal színesebb, mint bármi más, és bebizonyítjuk, szó sincs arról, hogy a 'nő' és a 'kütyü' szavak kettőséből kizárólag a vibrátorra érdemes asszociálni. Megvizsgáltuk mi a helyzet a pink technológia terén, találtunk zajra világító szoknyát, pihekönnyű fúrógépet, angyalkás adatátviteli eszközt, billentyűgyűrűt és egy pinát.
Geeklányok figyelem, nőknek szóló kütyüket válogattunk!

A Sony Ericcson felmérése szerint a nők ma már sokkal több pénzt adnak ki technológiai eszközökre, mint cipőkre, sőt, egyes szerzők odáig ragadtatják magukat, hogy különféle statisztikákra hivatkozva megállapítják: a nők még a férfiaknál is többet költenek kütyükre. Tavaly például 14 százalékkal többet, mint a férfiak.

PINA

#alt# A PINA egyrészt azért nagyszerű, mert minél gyakrabban említjük, annál több olvasót vonzunk, másrészt azért, mert kiszámolja az étel tápértékét, és szigorú vibrálással jelez, ha egészségtelen a falat. A PINA (Personal Intelligent Nutrition Aid - intelligens táplálékmérő) nyakláncra akasztható medálszerű kütyü, amely megvizsgálja a tőle 25 centiméterrre található élelmiszerek tápértékét (koleszterint mér, szénhidrát-mennyiséget, kalóriát, nátriumszintet számol), aztán ítéletet mond felettük. A PINÁban az a gyanús, hogy bár minden kütyüszájt említi, sehol sem lehet kapni, csak a Powerseed nevű kistestvérét, ami telítettségi szintet mér. Megmondja melyik az a falat, amit már nincs értelme bekapni.

iMac műköröm

Apple-rajongó geekcsajoknak való a narancssárga, rózsaszín, zöld és fekete színekben kapható iMac műköröm, ami olyan hosszú, hogy valószínűleg egyáltalán nem lehet vele gépelni.


Cukorkaszínű Nintendo DS

A Register beszámolója szerint Európában március 11-én mutatják be a Nintendo legújabb játékgépét, a Double Screent, amely öt színben, várhatóan 149 eurós (körülbelül 36 ezer forintos) áron kerül az üzletekbe. A Nintendo az új konzollal - a nagy rivális Sony PSP-jével szemben - a nőket szeretné megnyerni. Nem titkolt eszközük, hogy a koromfekete Sony játékgéptől a 'cukorka rózsaszín' fantázianévvel illetett Ninento DS-sel csábítsák el a női játékosokat.

Fúrógép nőknek

Barbara K dizájner akkor találta ki, hogy női fúrógépet tervez, amikor felismerte azt az igényt, hogy a nők is szeretnek szerelni, és ha már szeretnek szerelni, akkor legyen specifikus, és szép az eszközük (a Lower barkácsáruház felmérése szerint a női vásárlók kétharmadának van saját szerszámkészlete). A fúró 50 dollárért megvásárolható, drótnélküli, könnyebb és kisebb, mint a megszokott, és a markolatát a nők kézformájához igazították (nem sikerült rájünnünk, hogy ez mit jelenthet). Barbara K, a 'ha képes vagyok rá, hogy megcsináljam, akkor meg is csinálom' jelmondat alatt weboldalán csupa olyan eszközt és szerszámot listáz, amelyek megkönnyítik a nők életét, és az otthoni munkálatokban függetlenítik őket a férfiaktól. Persze csak ha akarják.

Világítós high-tech szoknya


Klikk a képre!
Mi történik, ha a technológiát a divattal párosítjuk? Megszületik az interaktív szoknya. Az interaktív szoknyának több fajtája ismert, van amelyik a zajra reagál, van amelyik a légszennyezettség bizonyos szintjét érzékeli, és van amelyik érintésre változik. A HearWear tervezői mikrocsipet helyeztek el a szövetben, amely osztályozza a hanghullámokat, majd számtalan fényes ledet és világító elektrolumineszcens szálakat aktiválva módosítja a szoknya mintáját.

Gyűrűtoll

Grafomán kiegészítő-mániásoknak ajánljuk a gyűrűtollat, már ha szokott még valaki hagyományosan, papírra, tollal írni. Ez a kütyü látszatra teljesen értelmetlen, bár értékesítői szerint védi az egészséget, ugyanis megóvja használóját a mindenféle bütyköktől, horzsolásoktól és izületi gyulladásoktól, amelyek a szokványos tollak esetében fenyegetnek.


Billentyűékszerek

És ha már a gyűrűknél tartunk, térjünk ki gyorsan a billentyűzetgombból készült változatra is. Uta Lischke berlini dizájner weboldalán egész kollekció található a klaviatúraékszerekből, a gyűrűk mellett Caps Lock-orrbavalókkal, Enter-medálokkal, és L-betűs mandzsettagombokkal találkozhatunk. A leleményes dizájner ugyan levédette a termékét, de ha mégis úgy dönt, hogy billentyűt visel az ujján, tapasztalatból azt javasoljuk, hogy ne a power gombot válassza.

Hello Kitty iPod mini és a rózsaszín dolgok


Klikk a képre!
Kevéssé fantáziadús, de a gyártóknál abban merül ki a nőknek szánt kütyü fogalma, hogy rózsaszínre színeznek dolgokat. A pinkkütyük sorában a giccs fellegvárának a Hello Kitty-s rózsaszín iPod Minit, és a hozzá tartozó mackós iPod-tartót választottuk, de létezik egyénileg testreszabott rózsaszín Apple iBook, halványrózsaszín retró stílusú digitális rádió, és sötétpink fényképezőgép is.

Laptoptáskák


Klikk a képre!

Laptoptáskákban nincsen hiány, minden alkalomra találunk megfelelő viseletet. Természetesen ebből a termékből is létezik az elmaradhatatlan rózsaszín változat, de mióta az ausztrál STM cég piacra dobta a dívatáskát, az operában internetezők sem maradnak kiegészítő nélkül. Hasonló termék a - szintén hordozható számítógépekhez tervezett - selyemborítású luxustáska is, de az élénk színeket hívei is találnak kedvükre való terméket, a Golla finn táskacég oldalán.


Hotspotvirág

A Hotspot virág akkor jelez, ha vezetéknélküli internethálózatot érzékel. A ruhára, táskára vagy övre erősíthető virág elváltoztatja színét, ha hotspot van a közelben. A virág bibéje pirosan villog, ha egészen közel érzi a wifi jelet, zöldes lesz, ha valamivel távolabb áll a hálózattól, és kékre változik, ha kezdi elveszíteni a jelet. Amíg nincs birtokában a wifi liliom, tájékozódjon a Huwico honlapján a magyar lehetőségekről!

USB pen-drive


Klikk a képre!

Pen drive-ügyben előrehaladott a kütyüipar, végtelen számú színben és formában hozzáférhető. Galériánkba szusi, rúzs, lány angyal, fiú angyal, és digitális kamerával egybeépített változatot válogattunk.


Hol talál csajkütyüket?
A Velvet.hu menő-ciki rovatában, a Tűsarok.org kifejezetten e témára szakosodott Gyügyük és csicsik című rovatában, a Popgadget blogon, a Shinyshiny weboldalon, vagy a 'Nehogy már csak a pasiké legyenek a kütyük!' jelmondattal működtetett' Girlstuff-on.