Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Eldobható digitális kamera a vegyesboltból

2005.06.07. 14:40
Eldobható digitális kamerát árusít egy vegyesbolt-lánc az Egyesült Államokban. A CVS vállalat azt reméli, az akcióval fellendíti hagyományos fényképelőhívó-szolgáltatását is.

A kis méretű digitális kamerát a San Fransiscó-i Pure Digital Technologies gyártja, és 30 dollárért (körülbelül hatezer forintnak megfelelő összegért) árusítják a CVS boltokban, írja a Yahoo.

Nemsokára mindenhol kapható lesz

Jonathan Kaplan, a Pure Digital vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy bár elsőként csak a CVS üzleteiben árusítják az egyszer használatos kamerát, nem zárják ki, hogy más viszonteladókkal is felvegyék a kapcsolatot és országszerte terjesszék az új terméket.

A mindössze 140 grammos kamera, amelynek 1,4 inches színes kijelzője van, húsz percnyi hang és képanyag rögzítésére képes. Memóriakártyára menthető, és onnan törölhető is a felvett anyag.

A boltban lehet dvd-re írni

A vásárlók a rögzítés után egy CVS boltban írathatják dvd-re az anyagot, amiért további tizenhárom dollárt (2640 forintot) kell fizetniük. Nincsen más mód a forgatott anyag megtekintésére, a kamerát nem lehet a televízióval összeköni. Ráadáasul a használat után a memóriakártyát is törlik a boltban, majd újra hasznosítják: a következő vásárlóé lesz.

A forgalmazó azt reméli, hogy az egyszer használatos kamerák segítségével fellendül a boltok forgalma, mert a vásárló újra és újra visszatér az üzletekbe.

"Egyszerű és megfizethető formája a képrögzítésnek, ami egyszerű eszköze a digitális videópiac bevételének növelésére" - mondta Mike Wolf, az Info Trends piackutató munkatársa az egyszer használatos digitális kamerák piaci hatásával kapcsolatban.