Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Előbb jönnek az Intel új mobilcsipjei

2006.07.19. 10:30
Harminc százalékkal lesznek gyorsabbak az Intel új mobilcsipjei, amiket várhatóan július utolsó hetében mutatnak be a nagyközönség előtt.

Rövidesen bejelentik az Intel következő generációs mobilprocesszorait. Eddig úgy volt, hogy a Merom kódnévre hallgató csipek csak augusztusban mutatkoznak be, de a HKEPC úgy tudja, hogy a mobilprocik – akárcsak az új asztali csipek, a Core 2 Duók – július 23-án megmutatják magukat. Ezzel együtt csak augusztustól lehet számítani az első Merom processzoros laptopokra.

Három verzió, ami öt

A csipből rögtön három verzió jelenik meg, lesz 2 gigahertzes, 2,16 gigahertzes és 2,33 gigahertzes modell is. A későbbiekben az alsóbb kategóriákba is megérkezik a Merom, ezeknek 1,66 gigahertz és 1,8 gigahertz lesz az órajelük, és jóval kevesebbe kerülnek majd, mint a csúcsmodell.

Az előzetes információk szerint az új csipek azonos fogyasztás mellett húsz százalékkal lesznek gyorsabbak elődeiknél, a Core Duóknál. Mivel ezekből csak 2,16 gigahertzes verzió készült, a csúcsmodell harminc százalékos gyorsulást jelent.

Arról ugyanakkor nincs hír, hogy mi lesz azokkal az Apple-gépekkel, amikbe eddig csak kényszerűségből raktak laptopprocesszort. Az iMac tipikus asztali gép, de a Pentiumok eredményei nem győzték meg Steve Jobs-t, ezért a sokkal jobb mutatókkal rendelkező Core Duók kerültek a gépbe. Most viszont megérkeztek a Pentiumok utódai, a Core 2 Duók, ezek gyorsabbak, intelligensebbek elődeiknél, így várhatóan az új iMacekbe már ez a processzorcsalád kerül.

Az viszont még kérdés, hogy a Mac minikre milyen hatással lesznek az újdonságok.