Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Feltörhető az Xbox 360

2005.12.15. 11:00
Megjelent egy szoftver, amellyel megnézhető, hogy mi van az Xbox 360-as játékok lemezén. Kalózmásolat még nem készíthető.

Hiába próbálják a játékkiadók mindenféle különleges tömörítéssel meg másolásvédelemmel megakadályozni a kalózmásolatok készítését, a hekkerek még mindig nagyon gyorsan dolgoznak: az Xbox 360 játékkonzol fájlrendszerét egy hónappal a megjelenése után feltörték.

Bitbuherálás

A Pi kódolócsoport szoftverével kitömörítetők az adatok, és láthatóvá válik a játéklemezen használt fájlrendszer felépítése, de ez nem mutat sok újdonságot, főleg miután a Pi szakértői elárulták, hogy az Xbox 360 ugyanazt az xboxdvdfs fájlrendszert használja, mint az elődje. A szoftver használata egyébként igen körülményes, az Xbox 360 dvd formátumú lemezei ugyanis nem kompatibilisek a pécék lejátszóival. Emiatt először egy képmást kell készíteni az eredeti lemezről, és ezt a képmást kell fölmásolni a pécére.

Természetesen teljesen illegális a segédprogram használata, hiszen a végfelhasználói szerződés szigorúan tiltja a másolatok készítését, viszont jó hír a játékgyártóknak, hogy egyelőre nem kezdődhet meg a Need for Speed Most Wanted illegális sorozatgyártása, mivel a Pi-csoport szoftvere nem játssza ki az Xbox 360 játéklemezek másolásvédelmét. Más kérdés, hogy egyszer valószínűleg a másolásvédelmet is feltöri valaki.