Klaudia
-3 °C
3 °C

Tizennégymillió Xbox-ot hívnak vissza

2005.02.18. 12:06
A Microsoft több mint 14 millió Xbox játékkonzol áramkábelét hívja vissza biztonsági okokból, ugyanis kiderült, hogy bizonyos gyártmányok megégethetik a felhasználót vagy a bútorokat. A magyar felhasználók lassaban juthatnak pótalkatrészhez.

A Microsoft bevallása szerint tízezer áramkábelből legfeljebb egy lehet hibás, és eddig csupán harminc bejelentés érkezett a vállalathoz kisebb sérülésekről vagy károkozásról, mégis megteszik ezt a megelőző lépést. A visszahívás az összes eladott Xbox háromnegyedét érinti; Európában a 2004. január 13-a előtt legyártottakat, Európán kívül a 2003. október 23-a előtt legyártottakat.

Égő

A Microsoft jelentése szerint általában csak a konzol hibásodott meg a kábelek miatt, vagy az áramkábel konzol felőli vége. A BBC szerint hét esetben kisebb égési sérülésekről, huszonhárom esetben pedig felszálló füstről, illetve más tárgyak és eszközök sérüléséről számoltak be az ügyfelek.

Idő

A felhasználók a rendelés leadása után normális esetben 2-4 héten belül megkapja az ingyenes csereterméket, de Magyarországon a Microsoft hivatalosan nem forgalmazza a konzolt, tehát a felhasználóknak ahhoz a kereskedőhöz kell fordulniuk, akinél vásároltak, tudtuk meg a Microsoft hazai leányvállalatának a sajtósától.

Kissé lelassíthatja a cserealkatrész beszerzését, hogy a forgalmazók valószínűleg Németországból vagy más országból szerezték be az Xbox-ot, ami azért is kínos, mert a Microsoft nem javasolja a hibás konzol használatát.