Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Fanyalognak az új Xboxon

2005.11.22. 15:30
Az első benyomások vegyesek, ennek ellenére a rajongók akár napokig várakoznak a hidegben és az esőben, hogy elsőként vehessék kézbe az új játékgépet.

Több mint 200 fanatikus dacolt Manhattanben az esővel és a hideggel, hogy elsőként vehessék kézbe az Xbox 360-at, melyet kedden kezdtek el árusítani az Egyesült Államokban. Óriási a lelkesedés, egyes boltok előtt akár harminc órán keresztül ácsorogtak a vásárlók, hogy jó pozícióban legyenek a nyitáskor.

Két verzió

A Microsoft két verziót készít a 360-ból. Az alapváltozat háromszáz dollárba (65 ezer forintba) kerül, míg a drágább verziót, amelyikben cserélhető merevlemezt is találhatunk, valamint távirányítót is adnak hozzá, négyszáz dollárért (87 ezer forintért) vihetik haza a vásárlók.

A Pcworld.com első benyomásai vegyesek. A tesztelőknek feltűnt, hogy egyes korábbi játékokat gond nélkül futtat a gép (például: Dead or Alive 3), míg mások kifognak rajta (például a Dead or Alive Ultimate).

A Microsoft ígérete szerint a korábbi játékélmény megsokszorozható, ha kihasználjuk az újdonság hd képességeit, és nagyobb felbontást használunk, valamint 4-szeresre állítjuk az anti-aliasingot, a Pc World tesztelői azonban nem tapasztaltak lényegi változást a Halo 2 esetében: a régi játék szinte ugyanúgy nézett ki az Xbox 360-on, mint az Xboxon. Az új szoftverek minőségéről még nem szólnak a leírások.

Száraz belek

A lap megemlíti, hogy mostantól a szülőknek nagyobb beleszólásuk lesz gyermekeik életébe, hiszen az Xbox 360-ban pontosan megszabható, hogy mit láthatnak az utódok és mit nem. Karkitépés, hegek nélkül.

A Pc World a gép egyik legjobb tulajdonságának a szervezett online környezetet említi, ugyanakkor a 300 dolláros verzió a tesztelők szerint nem éri meg az árát: a merevlemezes, lefelé is kompatibilis változat már sokkal nagyobb eséllyel szál majd szembe a konkurenciával, ez azonban még egyelőre nem került a boltokba.