Klaudia
-3 °C
3 °C

Hibás a PlayStation 3

2006.11.14. 11:11
Kompatibilitási problémák merültek fel a PlayStation 3-mal kapcsolatban, amit a Sony is megerősített. Közel kétszáz, PS2-re és PS-re írt játéknál jelentkeztek kisebb-nagyobb hibák, de a gyártó azt ígéri, hogy rövidesen lesz megoldás.

A Sony Corporation keddi bejelentése szerint egyes korábbi játékok nem futnak tökéletesen a cég legújabb termékén, a PlayStation 3 játékgépen, írta meg a Reuters. A szombat reggeltől árusított konzol a vállalat szerint közel 200 PS2-re és elsőgenerációs PlayStationre írt játékot nem futtat megfelelően. Egyes szoftvereknél csak a hang nem működik tökéletesen, míg a többi játék egyáltalán nem indul el a konzolon.

Első gondok

Elemzők szerint ez nem tragédia, hiszen egy új játékgép megjelenésekor rendszerint kiderül valamilyen hiba. „Időbe telik, amíg minden korábbi szoftverrel kompatibilis lesz a játékgép, de nem gondolnám, hogy ez egy komoly probléma” – mondta a KBC elemzője, Hirosi Kamide.

Az első Xbox 2002-es premierje után karcolta a lemezeket, míg a 2000-ben piacra került PS2 sokszor nem játszotta le a PS-re írt játékokat. A Sony Computer Entertainment, a társaság játékrészlege szeretné minél előbb kijavítani a hibát, a tervek szerint rövidesen elérhetővé válik egy online frissítés, mondta Satosi Fukuoka, a cég szóvivője.

A társaság 88400 darab PS3-at adott el Japánban az első két napban. Ennél sokkal nagyobb készletet is kiárusíthattak volna, ha lett volna mit: a Sony csak ilyen kis tételt tudott kiszállítani a premierre. A héten az Egyesült Államokban is a boltokba kerül a gép, itt négyszázezer darabot dobnak a nyitónapon piacra. A társaság azt reméli, hogy 2007 márciusáig hatmillió konzolt tud leszállítani, igaz, ez a szám az elmúlt hónapokban folyton változott, folyton csökkent.